'Toen was geluk...' weg bij KRO

Vanaf januari worden de laatste dertien afleveringen van de comedy 'Toen was geluk heel gewoon' uitgezonden. Daarna moet de serie plaatsmaken voor een nieuwe KRO-comedy die gericht is een een ''verjongd publiek''.

'Toen was geluk heel gewoon' is helemaal zo slecht nog niet voor de KRO, want gemiddeld trekt de serie zo'n 1,5 miljoen kijkers. De KRO vindt alleen de gemiddelde leeftijd, van ruim boven de 50, te hoog. "Niet dat we deze groep niet willen hebben - veel van onze programma's zijn op hen afgestemd - maar we willen óók de groep 30-40 die bewust in het leven staan bereiken", zegt KRO-directeur Ton Verlind. "Dat zijn onze kijkers van morgen en die spreek je op een andere toon en met andere tv-vormen aan dan de groep 60+."

Ton Verlind geeft de schuld aan het succes van de KRO: "Vroeger mislukte de helft van je programma's, waardoor er vanzelf ruimte kwam voor nieuwe. Maar nu scoren al onze programma's goed. Als je dan zoals de KRO toch wilt vernieuwen, móet dat wel ten koste gaan van programma's die het goed doen."

Hoofdrolspeler Gerard Cox reageerde vrij nuchter op het nieuws en heeft er schijnbaar al vrede mee: "Als de KRO het genoeg vindt, dan kun je actievoeren wat je wilt, maar dat win je niet meer".



NieuwsFilm

meest populair