Gladiator 2 treedt buiten het Colosseum

Al geruime tijd deden geruchten de ronde over de inhoud van het script voor Gladiator 2, de opvolger van de enorme blockbuster uit 2000. Maximus zou terugkeren als reincarnatie, het verhaal zou over een compleet andere gladiator gaan, de film zou wellicht zelfs een prequel worden. Niets van dat alles bleek waar. Ridley Scott heeft, ondanks dat zijn regie nog niet officieel bevestigd is, inmiddels een tipje van de sluier opgelicht in een vraaggesprek met de website Empire Online.

De 66-jarige Scott, die twee maanden geleden op Buckingham Palace geridderd werd wegens zijn verdiensten voor de Britse filmindustrie, zit al midden in de voorbereidingen: "Er is al veel werk verzet en de eerste versie van het script is voltooid. Het zwaartepunt van het verhaal is duidelijk verschoven ten opzichte van het eerste deel. Het gaat nu meer over de intriges in de Praetoriaanse politiek van het oude Rome. De Romeinse geschiedenis is zo exotisch, dat in feite elk deel ervan enorm fascineert. Geschiedenis op zich is vaak al fantasierijker dan wat je zelf kan verzinnen."

Scott benadrukt dat de actie-scenes in de opvolger zich volledig zullen afspelen buiten het Colosseum, de gladiator-invalshoek achter zich latend: "Dat kunnen we niet nog een keer doen. Dat is voorbij. We moeten doorgaan naar de volgende stap. Dat is de zoon. Lucilla's zoon, Lucius."

De rol van Lucilla werd in Gladiator vertolkt door Connie Nielsen. Hoewel over de cast nog geen beslissingen zijn genomen, is het dus waarschijnlijk dat zij terugkeert op de set. Zij zal een belangrijk aandeel hebben in het laten aansluiten van het tweede deel, dat zich voornamelijk zal richten op de politieke arena.

De release van Gladiator 2 staat gepland voor begin 2005.



NieuwsFilm

meest populair