Van Wageningen maakt toch Hollywood-debuut

De Nederlandse acteur Yorick van Wageningen maakt binnenkort toch nog zijn debuut in een grote Hollywood-film. Dat heeft distributeur United International Pictures (UIP) vrijdag bevestigd.

Van Wageningen is begin 2004 in de Nederlandse bioscopen te zien in Beyond Borders, een liefdesdrama van voormalig James Bond-regisseur Martin Campbell.

De acteur zou verleden jaar al zijn Hollywood-debuut maken in de thriller Minority Report van regisseur Steven Spielberg. Doordat de advocaat van producent Twentieth Century Fox niet op tijd de werkvergunning van de Nederlander had geregeld, moest hij op het laatste moment afzien van deelname aan de productie.

Angelina Jolie

Van Wageningen speelt in Beyond Borders de rol van Jan Steiger, een goede vriend van hoofdpersonage Nick Callahan, een Britse medicijnenstudent die halverwege de jaren tachtig in Afrika te hulp schiet bij rampen en oorlogen. De vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor Angelina Jolie. Zij speelt Sarah Jordan, een rijke Amerikaanse die op doorreis in Londen zowel Callahan als Steiger ontmoet.

Beyond Borders werd opgenomen in Canada, Engeland en Kenia. De film gaat eind oktober in Amerika in première. De Nederlandse release is gepland in februari.



NieuwsFilm

meest populair