Celstraf acteur Chong na verkoop drugsartikelen

De Amerikaanse acteur Tommy Chong (65) is donderdag door de rechter in Pittsburgh veroordeeld tot negen maanden celstraf vanwege de verkoop van drugsattributen via internet. Ook moet de acteur 20.000 dollar boete betalen, meldt de Britse omroep BBC vrijdag.

Chong maakte begin jaren 80 samen met Cheech Marin zes films over hun alter ego's, het duo Cheech and Chong. De films gingen hoofdzakelijk over de geneugten van het roken van marihuana.

Volgens de Openbaar Aanklager begon Chong in 2001 een bedrijf onder de naam Nice Dreams, genoemd naar een van de Cheech and Chong-films. Via zijn bedrijf verkocht Chong allerlei spullen om softdrugs te gebruiken, zoals waterpijpjes. Het bedrijf zou 1,6 miljoen dollar winst hebben gemaakt voordat het dit jaar werd opgerold door de FBI.

Tijdens de rechtszaak gaf Chong toe verslaafd te zijn aan marihuana. Hij vertelde daaroverheen te willen komen met behulp van hobby's zoals salsa-dansen. Ook geeft hij voorlichting aan kinderen over de gevaren van drugsgebruik. Hij vroeg de rechter om maatschappelijke dienstverlening in plaats van celstraf. Dat verzoek werd niet gehonoreerd.



NieuwsFilm

meest populair