Geen CGI in Indiana Jones 4

Hoewel ze over de nieuwste Indiana Jones weinig willen loslaten, vertelde producent Frank Marshall dat er, net als in voorgaande delen, geen computereffecten aan te pas zullen komen.
"Één van de nadelen van computereffect is dat het de filmmaker lui maakt. Toen we de eerste drie Indy’s maakten moesten we bijvoorbeeld een schans wegmoffelen achter een boom. Het maakt je creatiever in je oplossingen. Tevens moet je niet vergeten dat er in het begin van Raiders of the Lost Ark een echte bal achter Indy aanrolt. En dat zie je op het scherm. Een computerbal zal er nooit zo realistisch uit zien, want Harrison Ford liep echt gevaar toen hij voor die bal uit holde.", aldus Marshall.
Het gevoel van de eerste drie delen moet in deel vier hetzelfde zijn. "Geen fantastische CGI-situaties zoals in The Matrix, maar opwindend heldendom. We hadden niet veel geld te besteden bij de eerste drie Indy films en dat B-film gevoel willen we er in houden."
Er wordt op dit moment nog drukt gewerkt aan het script, maar volgens de planning moet Indiana Jones 4 in 2005 in de bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair