Cate Blanchett weer een dode rol

Het lijkt wel een vloek! Cate Blanchett gaat alweer een beroemd persoon spelen die is overleden. Ze kruipt namelijk in de huid van Katharine Hepburn, de nicht van Audrey Hepburn. Leonardo DiCaprio speelt Howard Hughes, de persoon waar de film om draait. De film wordt geregisseerd door Martin Scorsese.

Op dit moment speelt Cate de beroemde Ierse journalist, Veronica Guerin. Zij werd midden jaren negentig in Dublin vermoord door drugbaronnen. Blanchett is ervan overtuigd dat ze niet alleen veel weg heeft van Guerin's persoonlijkheid, maar dat ze ook haar accent moeiteloos kan nadoen dankzij het luisteren naar alle radio-interviews. Ze denkt ook niet veel problemen te hebben met de stem van Kate Hepburn.

Het combineren van haar baan met het opvoeden van een kind vindt ze vooral veel werk. Samen met haar man, scriptschrijver Andrew Upton, voedt Blanchet een dreumus op. Of Blanchett in haar allernieuwste film weer een dood personage gaat spelen weet ze nog niet. Wat ze wel weet is dat ze geen enkele rol uit de weg gaat, hoe risicovol die ook is. "Ik hou van het nemen van risico's. Wanneer je geen enkel risico neemt ontwikkel je je niet als een waardevol mens."



NieuwsFilm

meest populair