Victor Löw speelt Floris Sr.

Acteur Victor Löw gaat de vader spelen van ridder Floris in de gelijknamige film. Dat heeft distributeur Independent Films vrijdag bekendgemaakt. De titelrol, de zoon van Löw, wordt gespeeld door Michiel Huisman.

''Ik vind het ontzettend goed dat iets gedaan wordt met ons nationaal erfgoed'', stelt de 41-jarige Löw. ''Op die manier geef je het publiek zijn grote helden.'' De acteur was eerder onder meer te zien in films als Lek, Costa! en Karakter.

De film Floris wordt een vervolg op de succesvolle televisieserie uit 1969. De hoofdrollen worden vertolkt door Michiel Huisman en Birgit Schuurman. De regie is in handen van Jean van de Velde, die eerder succesvolle films maakte als All Stars, Lek en De Kleine Blonde Dood. Het scenario is geschreven door schrijver Gerard Soeteman, die dertig jaar geleden ook verantwoordelijk was voor de tv-serie.

Aanvankelijk was er sprake van dat Rutger Hauer, die in de oorspronkelijke tv-serie Floris de ridderrol vertolkte, op het witte doek zou terugkeren als vader van Floris junior. Hauer zag echter op het laatste moment af van de rol omdat hij ''er onvoldoende uitdaging in zag''. De film draait onder meer om het generatieconflict tussen vader en zoon.

Floris moet najaar 2004 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair