Bronson mogelijk geëerd in geboorteplaats

Ehrenfeld, de kleine geboorteplaats van filmmacho Charles Bronson, zal de onlangs overleden acteur mogelijk eren met een gedenkteken en een naar hem vernoemde straat. Aan de andere kant, misschien toch ook niet.

Veel inwoners van het 234-koppige dorp zeggen dat Bronson, in 1921 geboren als Charles Buchinsky, zijn jeugdvrienden maar zelden bezocht. "Iemand vroeg een jaar geleden of hij een bord aan de rand van het dorp mocht ophangen, maar het gemeentebestuur stemde ertegen. Volgens hen had Charlie zich nog nooit om deze plaats bekommerd", aldus de raadsvoorzitter.

Charles Vizzini, uit het nabijgelegen Ebensburg, wil Bronson eren met een gedenkteken van 1500 dollar. Ook wil hij de straat waar de acteur is geboren naar hem vernoemen. "We moeten trots zijn op het feit dat hij uit deze regio komt", aldus Vizzini.

Bronson was een van de vijftien kinderen van een mijnwerker en zijn vrouw. Zij woonden in een overvolle schuur. Zij vader stierf toen hij tien was, en op zijn zestiende volgde hij zijn broers de mijnen. Daar verdiende hij een dollar per ton kolen. In de Tweede Wereldoorlog werd hij naar de Stille Zuidzee uitgezonden. Nadien werd hij als acteur vooral bekend met de Death Wish-reeks.



NieuwsFilm

meest populair