Glover zet zich in anemialijders

Acteur Danny Glover zegt dat hij de vooruitgang in zijn vaders leven zag toen hij voor een tekort aan rode bloedcellen (anemia) werd behandeld terwijl hij met nierproblemen te kampen had. Tegenwoordig is de 56-jarige Glover het gezicht van Anemia Lifeline, een organisatie die mensen helpt die met de ziekte kampen die kan voortkomen uit diabetes, kanker, nieruitval, reumatische artritis, HIV en AIDS.

Glover zegt dat zijn vader een dialyse onderging na nieruitval. "Toen bij hem anemia werd vastgesteld, en hij ervoor werd behandeld veranderde de kwaliteit van zijn leven", aldus de acteur.

Volgens Glover is het bleangrijk dat mensen die aan de kwaal, die door een bloedtest opgespoord kan worden, lijden zich niet neerleggen bij de gedachte dat het slechts een bijwerking van hun ziekte is. In de VS zijn naar schatting zo'n 3,4 miljoen anemiapatiënten.

Glover speelde naast Mel Gibson in de 'Lethal Weapon' films. Ook speelde hij onder meer in 'The Color Purple' en 'Beloved'. Recentelijk stond hij op Broadway op de planken in 'Master Harold...and the Boys'.



NieuwsFilm

meest populair