Johnny houdt wel van zijn land

Het anti-Amerikaanse sentiment van Johnny Depp is volgens de acteur verkeerd door de media geïnterpreteerd. Hij vergeleek de Amerikaanse staat met een dom puppy. Depp heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan degene "die zich beledigd voelden, waren geraakt of gekwetst door deze verdraaiing van mijn woorden."

Het Duitse Tijdschrift Stern blijft bij het verhaal dat Depp de vergelijking wel degelijk heeft gemaakt. Depp werd als volgt geciteerd: "Amerika is dom, zoiets als een domme pup die veel te grote tanden heeft die je kunnen bijten en pijn doen, agressief." De 40-jarige Depp liet weten hiermee totaal iets anders bedoeld te hebben. "Ik vergeleek Europa met Amerika. Amerika is een erg jong land dat nog groeit. Het is erg jammer dat de metafoor die ik gebruikte zo uit zijn context is gehaald. Er is absoluut geen sprake van anti-Amerikaanse gevoelens, zei Depp. "Ik ben een Amerikaan. Ik hou van mij land."

Stern magazine's Hans-Peter Junker blijft erbij dat de woorden van Depp niet uit hun context zijn gehaald. "Stern vindt het spijtig dat Johnny Depp in zijn thuisland voor zijn uitspraken wordt bekritiseerd."

Depp verblijft vaak in Zuid-Frankrijk waar zijn partner Vanessa Paradis en hun twee kinderen wonen. Volgens het artikel in Stern wil Depp slechts korte bezoekje afleggen naar Los Angeles, vanwege het huidige politieke klimaat.



NieuwsFilm

meest populair