Toronto maakt zich op voor filmfestival

De 28ste editie van het filmfestival van Toronto gaat donderdag van start. Het bestuur van de Canadese stad hoopt dat het evenement een impuls zal geven aan het toerisme, dat een flinke slag kreeg toegebracht na de uitbraak van de longziekte SARS eerder dit jaar.

De staat Ontario heeft om die reden bijna 300.000 dollar bijgedragen om meer mensen naar het festival te trekken. Het evenement, één van de toonaangevende filmfestivals ter wereld, trok vorig jaar ruim 300.000 filmliefhebbers en genereerde in totaal 48 miljoen dollar voor de lokale economie.

Het tiendaagse festival opent met The Barbarian Invasions van de Canadese filmmaker Denys Arcand, die eerder dit jaar in Cannes werd onderscheiden. Er worden in totaal 336 films en documentaires getoond uit 55 verschillende landen, waaronder 64 wereldpremières.

Onder de sterren die hun opwachting maken, bevinden zich dit jaar meer grote namen dan ooit waaronder Meg Ryan, Denzel Washington, Omar Sharif, Isabella Rossellini, Nicole Kidman, Anthony Hopkins, Francis Ford Coppola, Val Kilmer, Benicio Del Toro and Cate Blanchett.

Zie ook: Filmfestival Toronto



NieuwsFilm

meest populair