Woody Allen niet beroemd in eigen land

Woody Allen is het oneens met degenen die hem als een Hollywood-legende beschouwen. De acteur en regisseur, bekend door zijn neurotische personages, zegt dat hij buiten de VS beroemder is dan in eigen land en dat slechts een handjevol aankomende filmmakers hem naar de kroon tracht te steken.

"In mijn eigen land heb ik een kleine en loyale aanhang- erg klein en erg loyaal", aldus Allen vanuit Parijs, waar hij is om zijn nieuwe film 'Anything Else' te promoten. "Bij de meeste mensen ben ik slechts bekend als iemand die al heel lang meeloopt, en ze snappen niet waar alle ophef over is- als er al ophef is."

In Europa en met name in Frankrijk is Allen een grootheid. Hij wordt hier bewonderd om het intellectuele karakter van zijn films. Zijn zwarte humor en psychologische thema's laten zich goed mengen met gebruikelijke filmgenres. Evenwel is volgens Allen geen enkele jonge filmmaker door hem beïnvloed, maar worden ze allemaal beïnvloed door Martin Scorsese. "Ik vindt het niet erg, het is alleen een feit."



NieuwsFilm

meest populair