Na de dood van Robin Williams deed de lijkschouwer een tragische ontdekking

Na de dood van Robin Williams deed de lijkschouwer een tragische ontdekking

Iedereen dacht dat hij Parkinson had, maar de ergste klachten leken toch ergens anders vandaan te komen.

De geliefde Robin Williams overleed op 11 augustus 2014, op 63-jarige leeftijd. De autopsie bracht echter een onverwachte ontdekking aan het licht over zijn gezondheid.

Bij Williams, die hoge ogen wist te gooien met sterk onthaalde films als Mrs. Doubtfire en Good Will Hunting om er maar een paar te noemen, werd de ziekte van Parkinson vastgesteld. Het onderzoek na zijn dood onthulde echter dat hij leed aan Lewy body dementie (LBD).

Dementie
LBD is een van de meest voorkomende vormen van dementie en wordt gekenmerkt door eiwitafzettingen in de hersencellen. Deze afzettingen beïnvloeden gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij denken, geheugen en beweging.

Veel voorkomende ziekteverschijnselen zijn hallucinaties, traagheid in beweging, stijfheid en trillingen. Er is momenteel geen remedie voor LBD en behandelingen richten zich voornamelijk op het beheersen van de symptomen.

Williams
Zack, de zoon van de met een Oscar bekroonde acteur, liet eerder weten dat de symptomen van zijn vader niet volledig overeenkwamen met die van typische Parkinson-patiënten, wat leidde tot verwarring en frustratie.


Volgens Zack maakte dit het voor de acteur bijna onmogelijk om nog zijn vak uit te kunnen oefenen. De vrouw van Williams, Susan Schneider, beschreef de aandoening weer als 'de terrorist in mijn mans brein'. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair