Waarom Macaulay Culkin voor het vervolg van 'Home Alone' 40 keer meer verdiende

Waarom Macaulay Culkin voor het vervolg van 'Home Alone' 40 keer meer verdiende

Macaulay Culkin werd beroemd door Home Alone en heeft nu een geschat vermogen van 18 miljoen.

Macaulay Culkin is een van de beroemdste kindsterretjes. In 1990 werd hij een sensatie door de kerstfilm Home Alone.

Macaulay was bij het uitbrengen van die klassieker pas 10 jaar. Het was pas zijn tweede film en hij ontving 100.000 Amerikaanse dollar voor zijn grappige personage. Daar de film wereldwijd aansloeg en 470 miljoen opbracht (omgerekend naar nu zo'n 800 miljoen), stonden filmstudio's in de rij. Ze betaalden grof geld om hem te kunnen casten.

Echt veel meer
Voor Home Alone: Lost in New York uit 1992 kreeg Macaulay 4,5 miljoen. Dat bedrag is zo'n 40 keer meer dan voor het eerste deel. De acteur keek niet meer om en bleef goed cashen voor diverse personages, waaronder 8 miljoen voor Richie Rich - gecorrigeerd naar nu zou het gaan om een bedrag van 15 miljoen, echt veel geld dus.

Toen hij een paar jaar later verwikkeld raakte in de nare echtscheiding van zijn ouders, besloot hij een time-out te nemen. Hij feestte en raakte verslaafd - en kickte ook weer af. Dat kon allemaal, doordat hij miljoenen op zijn rekening had staan.

Roep om meer
Toch bleef de media en de filmindustrie om hem roepen. Dat verbaasde hem, maar de laatste jaren heeft hij een populaire podcast, speelde hij in een bandje en acteert hij weer. Zijn vermogen wordt nu geschat op 18 miljoen, aldus Celebrity Networth hier. Op zijn Instagram is te zien dat hij nog steeds verdient aan de kerstklassiekers.




NieuwsFilm

meest populair