Hoe is het nu met Brad Dourif, oftewel de moordlustige Chucky uit 'Child's Play'?

Hoe is het nu met Brad Dourif, oftewel de moordlustige Chucky uit 'Child's Play'?

Brad Dourif is nog steeds even angstaanjagend als altijd in zijn rol als Chucky, met geen plannen om te stoppen

Brad Dourif, beroemd vanwege zijn iconische stem als Chucky in Child's Play, heeft een veelzijdige carrière opgebouwd. Hij verwierf bekendheid in 1988 met de eerste Child's Play-film, waar hij de moordlustige pop Chucky tot leven bracht. Dourif is sindsdien een geliefd gezicht binnen het horrorgenre gebleven.

Naast zijn rol als Chucky, heeft Dourif een indrukwekkende filmografie. Zijn doorbraak kwam in 1975, toen hij een Oscar-nominatie ontving voor zijn rol als Billy Bibbit in One Flew Over the Cuckoo's Nest. Ook in series zoals Deadwood en films als The Lord of the Rings maakte hij grote indruk.

Intense rollen
De Child's Play-franchise bleef Dourif trouw, en hij keerde terug in bijna elk vervolg. Met de recente tv-serie Chucky uit 2021, die werd goed ontvangen, keerde hij opnieuw terug als de iconische moordende pop. Zijn rol houdt hem nog steeds in de spotlights bij zowel oude als nieuwe fans.

Ondanks zijn vaste rol als Chucky, blijft Dourif actief in verschillende film- en televisieprojecten. Zo speelde hij recente rollen in films zoals Wildling en Obsession. Zijn talent voor intensiteit en karakterrollen blijft gewild in Hollywood, vooral in het genre van horror en thriller.

Dochter
Brad's dochter, Fiona Dourif, heeft ook een succesvolle carrière opgebouwd, onder andere door zelf in de Chucky-franchise te spelen. Samen werkten vader en dochter in verschillende projecten, wat hun band zowel op het scherm als daarbuiten versterkt. Fiona speelde zelfs een jonge versie van haar vader in de tv-serie Chucky.


Hoewel Dourif inmiddels in de zeventig is, lijkt hij geen plannen te hebben om te stoppen. Zijn stem als Chucky blijft onmisbaar, en fans hopen dat hij nog lang doorgaat met het spelen van deze rol. Hij blijft een van de meest iconische stemmen in de horrorwereld.

Invloedrijk
De invloed van Dourif binnen de filmindustrie, vooral in het horrorgenre, is duidelijk. De Child's Play-franchise blijft een klassieker binnen het genre en Dourifs bijdragen hebben daaraan onmiskenbaar bijgedragen. Zijn veelzijdigheid als acteur heeft hem een langdurige carrière opgeleverd, van horror tot drama.

NieuwsFilm

meest populair