Foto: Het originele uiterlijk van Voldemort in 'Harry Potter' werd aangepast uit angst voor kindertrauma's

Foto: Het originele uiterlijk van Voldemort in 'Harry Potter' werd aangepast uit angst voor kindertrauma's

Voldemorts oorspronkelijke filmontwerp werd aangepast wegens griezeligheid en angst voor kindertrauma's.

Bij het uitwerken van films worden verschillende concepten gemaakt van personages. Zeker bij fantasy-films is het vaak even zoeken naar de juiste vormgeving.

Ook Voldemort uit de Harry Potter-boeken was geen uitzondering. In de beginfase maakten de ontwerpers een masker waarin hij een soort T-rex kop heeft. Het originele uiterlijk is op X bij The Daily Harry Potter te zien.

Iets te griezelig
Naar verluidt dachten betrokkenen dat dat gezicht iets te griezelig zou zijn. Uit angst voor kindertrauma's kozen producers uiteindelijk voor een wit hoofd zonder neus. Dat maakte Voldemort iets 'menselijker'. De bek met scherpe tanden werd geschrapt.

Bij de reacties schreef iemand dat het eerste design een beetje suf uitziet voor hoe de slechterik in het boek beschreven werd. Een ander zei dat baby Voldemort al verschrikkelijk was, laat staan dit ontwerp.

Erg traumatisch
Een derde vond het moment dat het verband werd verwijderd al traumatisch genoeg was. Hij herstelde niet meer na die scène. Hoe dan ook blijkt Ralph Fiennes perfect gecast voor de Harry Potter-films.



NieuwsFilm

meest populair