De volgende film van 'Oppenheimer'-ster Cillian Murphy verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

De volgende film van 'Oppenheimer'-ster Cillian Murphy verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

'Small Things Like These' komt volgende maand uit in de Nederlandse bioscopen.

Vorig jaar was de film van het jaar Oppenheimer met Cillian Murphy in de hoofdrol. Volgende maand kan je de acteur opnieuw op het grote scherm zien in zijn volgende film, die dan in de Nederlandse bioscopen uitkomt.

Small Things Like These is een historische dramafilm van de Belgische regisseur Tim Mielants. Het is gebaseerd op de gelijknamige roman van Claire Keegan uit 2021. Murphy, die ook als producent optreedt, speelt de hoofdrol in de film naast Eileen Walsh, Michelle Fairley, Emily Watson, Clare Dunne en Helen Behan.

Verhaal
Als een internationale coproductie tussen Ierland en België richt Small Things Like These zich op Ierlands beruchte Magdalene-wasserijen. De film speelt zich af in 1985 en volgt kolenhandelaar Bill Furlong (Murphy). Hij woont in het kleine Ierse havenstadje New Ross, dat wordt gecontroleerd door de katholieke kerk.

Terwijl de man hard werkt om zijn gezin te onderhouden, ontdekt hij verontrustende geheimen in een plaatselijk klooster dat wordt gerund door de katholieke Magdalenazusters onder leiding van Sister Mary (Watson). Hier worden vrouwen en meisjes uitgebuit en mishandeld in de wasserijen. Door de onthullingen wordt Furlong ook geconfronteerd met zijn eigen verleden en gedwongen zijn stilzwijgen te doorbreken.

Opnieuw samenwerken
Murphy en regisseur Mielants werkten al samen voor Peaky Blinders en het ging toen zo goed dat Murphy heel graag opnieuw wilde samenwerken met hem. Tijdens een gesprek over het opnieuw samenwerken, stelde de vrouw van Murphy voor om de roman Small Things Like These te verfilmen. Murphy is een fan van de oorspronkelijke romanschrijfster Keegan en zag dat helemaal zitten.


Hij verwachtte niet dat de rechten beschikbaar zouden zijn en belde de agent van Keegan, die hem vertelde dat dit inderdaad het geval was. Murphy verwierf de rechten samen met zijn productiemaat Alan Moloney en presenteerde het idee aan zijn Oppenheimer-co-ster Matt Damon, die een studio heeft met Ben Affleck. Damon vond het verhaal interessant en de twee gingen aan de slag om de film te maken.

In de bioscoop
Small Things Like These was de openingsfilm op het filmfestival van Berlijn op 15 februari, waar het lovende kritieken kreeg van de internationale pers. De film komt eerst uit in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, en daarna in de Verenigde Staten begin november. Vanaf 21 november zal de film ook te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair