'Harry Potter' krijgt tweede leven in China en is grote hit in bioscopen

'Harry Potter' krijgt tweede leven in China en is grote hit in bioscopen

In China keren de bioscoopgangers graag terug voor een nieuwe 'Wizarding World'-ervaring op het grootste scherm.

Harry Potter and the Philosopher's Stone, het eerste deel van de franchise, kwam alweer een hele tijd geleden uit. In China besloten ze deze opnieuw uit te brengen en dit pakt behoorlijk goed uit.

De blockbuster die afgelopen weekend het beste in China scoorde was The Volunteers: The Battle of Life and Death. Deze bracht namelijk bijna 11 miljoen dollar op. De tweede plek gaat echter naar het eerste Harry Potter-deel, dat op een hele nette 6,6 miljoen dollar uitkomt.

Meer
Het gaat hier om het eerste deel, maar alle overige films van de reeks zullen eveneens volgen. Gezien het grote succes dat de eerste film nu in China kent, zal Warner Bros. hier zeker interesse in hebben (ze hebben nu ook wat goed te maken, na de gigantische Joker: Folie à Deux-flop).

De re-release van de Harry Potter-films wordt groots aangepakt. In China heb je nu namelijk de mogelijkheid om terug te keren naar 'The Wizarding World' van J.K. Rowling in maar liefst 3400 bioscoopzalen in verschillende 295 steden.

Franchise
Elk nieuw deel zal zijn voorganger een week later opvolgen, wat betekent dat de laatste film, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part Two eind november te zien zal zijn.


Als de opbrengsten zich zo blijven opstapelen, is er een mogelijkheid dat de totale box-office opbrengst van Harry Potter-franchise tussen de 50 en 100 miljoen dollar zal stijgen.

NieuwsFilm

meest populair