Natalie Portman voelde zich geseksualiseerd na "ongemakkelijke en beschamende" filmrol

Natalie Portman voelde zich geseksualiseerd na "ongemakkelijke en beschamende" filmrol

Natalie Portman reflecteert op haar seksuele objectivering als kindster in "Léon the Professional".

Natalie Portman heeft naam gemaakt met een rijtje filmklassiekers als Heat, Star Wars en Black Swan. Toch is er een andere klassieker die mensen vaker noemen.

In gesprek met The Hollywood Reporter hier in 2023 vertelde zij: "Léon the Professional is nog steeds erg geliefd en mensen komen daar vaker over naar mij toe dan met mijn andere films. Dat debuut maakte mijn carrière mogelijk."

Ongemakkelijk en beschamend
Natalie Portman zei verder: "Maar het is absoluut een film met tenenkrommende aspecten als je er nu naar kijkt. Het is moeilijk, ongemakkelijk, beschamend. Ik was een kind toen, een werkend kind. Maar ik wil niet iemands filmervaring verpesten."

Ze zei al eerder hier in de Armchair Expert with Dax Shepard podcast: "In mijn eerste filmrollen werd ik neergezet als een soort Lolita-personage. Ik werd geseksualiseerd en dat maakte me bang en haalde mijn eigen seksualiteit weg."

Conservatief en preuts
Ook zei ze: "Een manier om me veilig te voelen, werd een houding van conservatief zijn en serieus, zodat jij ziet dat ik respect wil, en dat ik slim ben en niet wil dat je anders naar me kijkt. Mijn imago werd preuts, want dan krijg ik respect en word ik niet als een object gezien."




Haar nette mini-jurkjes vallen binnen haar imago overigens, zoals op haar Instagram te zien is.

NieuwsFilm

meest populair