Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'Tron'-film die volgend jaar uitkomt?

Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'Tron'-film die volgend jaar uitkomt?

Het heeft vijftien jaar geduurd, maar de derde 'Tron'-film komt volgend jaar eindelijk uit.

Het feit dat Tron uit 1982 is uitgebloeid tot een franchise is vrij bijzonder. Het origineel was een tamelijk succes, maar vooral een cultfilm met een specifieke doelgroep. Bijna 30 jaar later verschijnt het peperdure vervolg Tron: Legacy, een film die destijds niet al te best werd ontvangen en in recente jaren steeds meer fans vergaart. Vijftien jaar later komt er toch weer een vervolg aan.

Pirates of the Caribbean- en Maleficent-regisseur Joachim Rønning staat achter het roer van de derde Tron-film genaamd Tron: Ares.

Ontwikkeling
Eigenlijk sinds de release van Tron: Legacy wordt er al gewerkt aan een derde film. In eerste instantie zou dit een direct vervolg worden op Legacy met de potentiële titel TR3N. In maart 2015 kreeg dit vervolg officieel groen licht van Disney, maar werd na slechts twee maanden weer geschrapt.

De reden hierachter was vermoedelijk het floppen van de film Tomorrowland. In 2017 ontstond het plan voor een reboot met Jared Leto in de hoofdrol. Dit idee is al die tijd in stand gebleven, maar de film speelt zich wel gewoon af in dezelfde tijdlijn als de vorige twee films.

Verhaal
De officiële synopsis van Disney luidt als volgt: Tron: Ares volgt een zeer geavanceerd programma, Ares (Jared Leto), die vanuit de digitale wereld naar de echte wereld wordt gestuurd voor een gevaarlijke missie, wat de eerste ontmoeting van de mensheid met AI-wezens markeert.


De film dient niet als een direct vervolg het verhaal van Sam Flynn (Garrett Hedlund) in Legacy, maar Jeff Bridges keert wel weer terug als Kevin Flynn. De mogelijkheid dat personages uit Legacy terugkeren bestaat daarom wel, maar daar is tot nu toe niks over bekend.

Sublieme cast & waardige vervangers van Daft Punk
De cast bestaat uit alleen maar topacteurs. Zo zijn naast Leto en Bridges ook Greta Lee (Past Lives), Evan Peters (Monsters), Jodie Turner-Smith (After Yang), Cameron Monoghan (Shameless) en Gillian Anderson (The X-Files) van de partij.


Een zeer geliefd element van Tron: Legacy was natuurlijk de sublieme muziek van Daft Punk. Het Franse muziekduo is helaas niet meer actief, maar Tron: Ares heeft waardige vervangers gevonden. De muziek wordt namelijk verzorgd door Nine Inch Nails, de iconische industriële rockband van Trent Reznor en Atticus Ross. De film komt in oktober 2025 uit in de bioscoop

NieuwsFilm

meest populair