Deze volledig gefilmde 'Texas Chain Saw Massacre'-spinoff zullen we waarschijnlijk nooit zien

Deze volledig gefilmde 'Texas Chain Saw Massacre'-spinoff zullen we waarschijnlijk nooit zien

Hoewel de film volledig was opgenomen, is 'All American Massacre' nooit daadwerkelijk uitgebracht.

The Texas Chain Saw Massacre wordt beschouwd als een zeer gewaardeerde horrorfilm. Helaas waren de daaropvolgende films in de reeks dat niet. Met verschillende sequels, remakes, prequels en herinterpretaties, heeft de Texas Chain Saw Massacre-reeks een van de meest verwarrende chronologieën in de geschiedenis van horrorfilms.

In 1998 besloot William Hooper, de zoon van Tobe Hooper die de Texas Chain Saw Massacre-franchise bedacht, een korte film te maken die dieper inging op het verleden van de beruchte familie kannibalen. Wat begon als een kortfilm van 15 minuten, groeide uit tot een 60 minuten durende film, getiteld All American Massacre.

Verhaal
De film zou zowel een prequel als een sequel zijn op de eerste twee Texas Chainsaw Massacre-films. Het verhaal speelt zich jaren na de gebeurtenissen van The Texas Chainsaw Massacre 2 af, waarbij Chop Top gevangen is genomen en in een psychiatrische gevangenis zit. Bill Moseley nam opnieuw de rol van Chop Top uit The Texas Chainsaw Massacre 2 op zich.

Door middel van flashbacks zouden we verschillende herinneringen aan zijn familie zien terwijl hij werd geïnterviewd door een roddelblad. Uiteindelijk zou Chop Top ontsnappen en een nieuwe slachting ontketenen: een All American Massacre.

Volledig opgenomen
De productie van All American Massacre begon in 1998 en werd voltooid in het jaar 2000. Naar verluidt werd de volledige film opgenomen en verscheen er toen zelfs een trailer op het internet. Er werd zelfs een bioscooprelease verwacht, maar dit gebeurde uiteindelijk nooit.


Hoewel het niet bekend is waarom All American Massacre niet werd uitgebracht, wordt gespeculeerd dat rechtenkwesties een rol speelden. De film maakt gebruik van personages uit The Texas Chain Saw Massacre, waaronder Leatherface, en de rechten op de serie veranderen voortdurend van eigenaar. De hele productie leek ook ongeautoriseerd te zijn.

Geldproblemen
Er zijn ook geruchten dat men bang was de film uit te brengen, omdat dit de franchise verder zou schaden na de release van The Next Generation oftewel The Return of the Texas Chainsaw Massacre. Hooper ontkende dit echter en gaf aan dat het simpelweg te maken had met geldproblemen tijdens de postproductie.


Er werd een paar jaar geleden een Kickstarter-campagne gelanceerd om financiering te verkrijgen voor de postproductie, maar die haalde zijn beoogde doel niet. Sindsdien is er weinig nieuws over het project en zelfs Moseley betwijfelt of de film ooit zal worden uitgebracht.

NieuwsFilm

meest populair