Deze verwijderde scène uit de jaren 80-film 'Little Shop Of Horrors' veranderde de film aanzienlijk

Deze verwijderde scène uit de jaren 80-film 'Little Shop Of Horrors' veranderde de film aanzienlijk

'Little Shop Of Horrors' had oorspronkelijk een heel ander einde.

In 1986 werd er een verfilming gemaakt van de musical Little Shop of Horrors uit 1982, die zelf gebaseerd was op de film The Little Shop of Horrors uit 1960, geregisseerd door Roger Corman. Die film was Little Shop of Horrors en had oorspronkelijk een heel ander einde dat de film aanzienlijk zou veranderd hebben. Let op: SPOILERS!

Little Shop of Horrors werd geregisseerd door Frank Oz met in de hoofdrollen Rick Moranis, Ellen Greene, Vincent Gardenia, Steve Martin en de stem van Levi Stubbs. De film bevat ook speciale optredens van Jim Belushi, John Candy, Christopher Guest en Bill Murray.

Cultstatus
De film draait om Seymour Krelborn (Moranis), een bloemenwinkelmedewerker die een crush heeft op zijn collega Audrey Fulquard (Greene). Op een dag ontdekt hij een slimme, vleesetende plant die zich voedt met menselijk bloed. Hij noemt de plant Audrey II, maar die probeert de wereld over te nemen en Seymour en Audrey proberen Audrey II te stoppen.

Geproduceerd met een budget van 25 miljoen dollar, in tegenstelling tot de originele film uit 1960 die volgens Corman slechts 30.000 dollar kostte, werd Little Shop of Horrors goed ontvangen door zowel critici als het publiek en ontwikkelde het uiteindelijk een cultstatus. Het werd genomineerd voor twee Oscars.

Verschillende eindes
De film had heel anders kunnen eindigen, want het einde dat het publiek toen te zien kreeg in de bioscoop was niet het oorspronkelijk einde dat de makers van Little Shop of Horrors hadden gemaakt. De oorspronkelijke 23 minuten durende finale van de film, gebaseerd op het einde van de musical, werd herschreven en opnieuw gefilmd nadat testpubliek er niet positief op reageerde.


In de bioscoopversie van Little Shop of Horrors zien we dat Seymour Audrey II verslaat en uiteindelijk gelukkig getrouwd is met de originele Audrey. Er is echter een snelle knipoog die toont dat niet alles zo opgeruimd is als we dachten, wanneer we een nieuwe plant voor hun huis zien.

Oorspronkelijk einde
Oorspronkelijk zou het einde van de film iets tonen dat meer leek op hoe de toneelversie eindigt: de planten winnen. De originele Audrey sterft en wordt aan haar plantopvolger gevoerd. Seymour laat zich uit schuldgevoel opeten. Vervolgens krijgen we een wilde montage te zien van een stel planten die door New York razen. Mensen zijn gedoemd en het laatste beeld toont een plant die door het filmscherm naar het publiek toe barst.


Dit einde zou 5 miljoen dollar gekost hebben om te produceren, maar moest dus weg en het einde werd herfilmd. Jarenlang was dit oorspronkelijke einde alleen beschikbaar als zwart-wit werkprintmateriaal, maar in 2012 werd het volledig hersteld door Warner Home Video en werd er een directors cut uitgebracht.

Kijken?
Wil je Little Shop of Horrors zien? Je kan de film huren en kopen op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair