Accent van Denzel Washington in 'Gladiator II' onder vuur: Acteur reageert

Accent van Denzel Washington in 'Gladiator II' onder vuur: Acteur reageert

En een iconische legende als hij zal echt wel weten waar hij over praat...

Engelstalige films die zich afspelen in andere culturen, vaak een historisch epos, hebben acteurs/actrices die het Britse RP-accent gebruiken, een methode die veel kijkers kennen en accepteren.

Dat veranderen kan soms een risico zijn. Oliver Stone liet al zijn Griekse en Macedonische personages in Alexander (2004) vreemd genoeg met Ierse en Keltische accenten spreken. De enige die een beetje probeerde dichter bij de regio te blijven, was Angelina Jolie die uiteindelijk klonk als Dracula.

Voortzetting van deze strategie
In Gladiator (2000) van Ridley Scott namen alle castleden een Brits accent aan, inclusief Australiër Russell Crowe en Amerikaan Joaquin Phoenix. In het aankomende Gladiator II doet de Ierse Paul Mescal hetzelfde.

Maar één persoon die zijn accent niet verandert, is Denzel Washington die gewoon zijn inheemse New Yorkse tongval behoudt voor het verhaal.

Vanaf november in de bioscoop
In een interview met 'Empire Magazine' legde Washington uit waarom hij dit doet: "Nou, het punt is dat ik geen zin heb om iemand te gaan imiteren en dan misschien te eindigen met een slecht Noord-Afrikaans accent".


Ook interessant
Ridley Scott onthult: 'Gladiator 2' is "de beste film die ik ooit heb gemaakt"
In november komt Gladiator II dan eindelijk uit in de bioscoop. De vervolgfilm van Ridley Scott heeft meer dan... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair