Salma Hayek over haar beroemde naaktscène: "Ik barstte in tranen uit"

Salma Hayek over haar beroemde naaktscène: "Ik barstte in tranen uit"

Het was voor de beginnende actrice absoluut geen makkelijke taak en een onaangename verrassing.

Salma Hayek is al decennialang een bekende actrice. Zij wist hoge ogen te gooien in behoorlijk wat films, maar een van haar allereerste echt grote blockbusters was geen gemakkelijke taak. Zij moest hiervoor namelijk voor de eerste keer uit de kleren.

Het gaat hier om Desperado, dat niet alleen de doorbraak was voor regisseur Robert Rodriguez, maar ook de twee hoofdrolspelers, Antonio Banderas en Hayek. Ondanks het feit dat de actrice dankzij deze film meteen een ster werd, vond ze een moment nogal lastig.

Intens
Voor Desperado moest Hayek namelijk een seksscène opnemen. Dit stond niet in het script toen Hayek tekende voor de rol, maar deze werd later door de studio toegevoegd toen ze de chemie tussen Banderas en Hayek zagen.

Hayek kon hier niet meer onderuit. Hoewel Rodriguez als Banderas haar respectvol behandelden, aan het lachen maakten en op haar gemak stelden, vond de actrice het enorm lastig. Zij had dit namelijk nog nooit gedaan en worstelde hier wel mee.

Moeilijk
Zo zei de actrice al eerder: "Ik barstte vaker in huilen uit van onzekerheid. Antonio was juist super ontspannen. Hij was echt enorm vriendelijk en een echte 'gentleman'. Hij deed alles om mij op mijn gemak te laten voelen en zorgde ervoor dat de hele crew werd weggestuurd, zodat bijna niemand aanwezig was voor deze scène".


"Wij zijn dan ook nog steeds hele goede vrienden, maar hij was veel meer op zijn gemak en daardoor erg vrij. Ik schrok daar wel van. Ik weet nog dat ik zei: "Oh mijn God, ik ben zo bang. Ik weet niet of ik dit kan, je geeft me een vreselijk gevoel!" Ik schaam me daar nu nog voor...".

Ook interessant
Maria Bello over haar beroemde naaktscène: "Veel blauwe plekken"
David Cronenberg staat bekend als een regisseur die niet bang is choquerende futuristische en maatschappijkritische elementen te laten zien in zijn films. Ook gaat hij vaker voor...[Lees verder]

NieuwsFilm