Olivia Munn over vreselijke ervaring met 'X-Men'-regisseur Bryan Singer: "hij was 10 dagen weg"

Olivia Munn over vreselijke ervaring met 'X-Men'-regisseur Bryan Singer: "hij was 10 dagen weg"

Bryan Singer werkte mee aan verschillende 'X-Men'-films, waaronder 'X-Men: Apocalypse'.

In 2000 kwam de eerste X-Men-film uit, wat het begin was van een hele franchise. Een van die films was X-Men: Apocalypse uit 2016, geregisseerd door Bryan Singer. In de film speelde Olivia Munn, die een vreselijke ervaring had met de regisseur.

Singer regisseerde niet enkel de film, maar produceerde X-Men: Apocalypse ook. Het werd geschreven door Simon Kinberg en is gebaseerd op een verhaal van Singer, Kinberg, Michael Dougherty en Dan Harris. De film is gebaseerd op de fictieve X-Men-personages uit de Marvel Comics en is het vervolg op X-Men: Days of Future Past (2014).

Psylocke
Munn speelde in X-Men: Apocalypse de rol van Psylocke, een mutant met psionische krachten. Haar vaardigheden omvatten het projecteren van paarse psychische energie, meestal in de vorm van een energieblade die door metaal kan snijden. Munn beschreef Psylocke als "zeer dodelijk, zeer krachtig en zeer sterk." Ter voorbereiding op de rol heeft ze zwaardvechten geoefend.

Daarnaast bestaat de cast uit onder andere James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner en Lucas Till. In de film wordt de oude mutant En Sabah Nur / Apocalypse per ongeluk herrezen in 1983 en is hij van plan om de wereld naar zijn eigen beeld te herscheppen, wat de X-Men dwingt om hem te stoppen en zijn team van mutanten te verslaan.

10 dagen weg
In 2020 vertelde Munn aan Variety dat Singer tijdens de opnames van X-Men: Apocalypse halverwege het filmen was vertrokken. Ze zei: "Ik had nog nooit eerder zo'n grote film gedaan. Ik wist niet wat goed of fout was, maar het leek vreemd dat Bryan Singer zomaar kon vertrekken en zei dat hij een schildklieraandoening had."


"In plaats van naar een arts in Montreal te gaan, een zeer grote werkstad, zei hij dat hij naar LA moest. En hij was ongeveer 10 dagen weg, als ik me goed herinner. En hij zei: 'Ga door. Blijf filmen.' We zouden op de set zijn, ik herinner me dat er een grote scène was die we hadden, en we kwamen terug van de lunch en dan zou een van Bryan's assistenten met een mobiele telefoon komen en ons een tekstbericht laten zien."

Niet ok
Munn vervolgde: "En hij stuurde een tekst naar de acteurs: 'Hey jongens. Ik heb het op dit moment druk. Maar ga gewoon verder met filmen zonder mij.' En wij zeiden: 'Ok.' Ik vond het nooit normaal, maar ik besefte niet dat anderen ook dachten dat het niet normaal was. En de anderen die dachten dat het niet normaal was, waren mensen op hoge niveaus, mensen die beslissingen nemen over het aannemen van deze persoon."


"Uiteindelijk bleek het echt vreemd en niet ok te zijn. Maar deze persoon mocht gewoon doorgaan. Fox gaf hem nog steeds Bohemian Rhapsody en dan weten we allemaal wat er is gebeurd."

Comeback
Singer zou uiteindelijk ontslagen worden van Bohemian Rhapsody vanwege conflicten met hoofdrolspeler Rami Malek en zijn afwezigheid op de set, wat Singer ontkende. Op dat moment had hij ook te maken met meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag, wat hij eveneens ontkende.


Singer, ooit een belangrijke kracht in Hollywood, zag zijn carrière de laatste jaren instorten na de beschuldigingen van seksueel misbruik. Hij woont momenteel in Israël en zou plannen hebben voor een comeback, met onder andere het maken van films die zich in de Joodse staat afspelen.

Kijken?
Wil je X-Men: Apocalypse zien? Je kan de film bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair