Amy Adams over haar miserabele ervaring met controversiële regisseur: "Ik was echt kapot op de set"

Amy Adams over haar miserabele ervaring met controversiële regisseur: "Ik was echt kapot op de set"

David O. Russell maakte het leven van Amy Adams een levende hel tijdens de productie van 'American Hustle'.

Hoewel een film er mooi uitziet en een groot succes wordt, kan het tijdens de productie van die film niet altijd even rooskleurig zijn. Zo maakte regisseur David O. Russell het leven van Amy Adams een levende hel tijdens de productie van American Hustle.

American Hustle kwam uit in 2013 en is geïnspireerd op de FBI Abscam-operatie van eind jaren 70 en begin jaren 80. Adams speelt de hoofdrol in de film samen met Christian Bale. Ook te zien zijn onder andere Bradley Cooper, Jeremy Renner en Jennifer Lawrence.

Verhaal
Bale en Adams spelen de rollen van twee oplichters die door een FBI-agent (gespeeld door Cooper) worden gedwongen om een uitgebreide undercoveroperatie op te zetten om corrupte politici te ontmaskeren, waaronder de burgemeester van Camden, New Jersey (gespeeld door Renner). Lawrence speelt de onvoorspelbare vrouw van het personage van Bale.

American Hustle ontving lovende kritieken, met veel lof voor het scenario en de prestaties van de gehele cast. Het bleek ook een groot commercieel succes te zijn, met een wereldwijde opbrengst van 251 miljoen dollar tegenover een budget van 40 miljoen dollar.

Prijzen
De film ontving tien nominaties bij de Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regisseur (voor Russell), Beste Acteur (voor Bale), Beste Actrice (voor Adams), Beste Mannelijke Bijrol (voor Cooper) en Beste Vrouwelijke Bijrol (voor Lawrence), maar wist geen enkele prijs te winnen.


Bij de British Academy Film Awards kreeg American Hustle tien nominaties en won het er drie, waaronder Beste Actrice in een Bijrol (voor Lawrence). De ensemblecast won de prijs voor Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture bij de SAG Awards, waarbij Lawrence een extra nominatie ontving voor Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role.

Kapot
Ondanks de lovende kritieken en prijzen, was het achter de schermen van American Hustle niet even rooskleurig voor de cast, en dan vooral voor Adams. In 2016 vertelde ze aan British GQ dat Russell haar aan het huilen maakte op de set van American Hustle. Ze zei: "Dat deed hij. Hij was streng voor me, dat is zeker. Het was veel. Ik was echt gewoon kapot op de set. Niet elke dag, maar de meeste dagen."


Ze voegde eraan toe: "Zelfs ik was verrast op de set van American Hustle, omdat hij op zijn vorige film Silver Linings Playbook een wilde, gekke manier van werken had ontwikkeld met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence... en het was pure waanzin. Ik dacht: wow."

Sla hem! Harder!
Adams beschreef ook hoe Russell tijdens scènes tegen de acteurs schreeuwde. Ze zei: "Ik deed een scène met Bradley waarin ik hem moet slaan en hij schreeuwt naar me: 'Sla hem! Sla hem! Sla hem! Sla hem! HARDER! HARDER! HARDER! Geef het hem echt deze keer!'"


Hoewel de film succesvol was, maakte Adams duidelijk dat de methoden van de regisseur niet acceptabel waren. Ze zei: "Het is niet oké voor mij. Het leven is voor mij belangrijker dan films. Het heeft me echt geleerd werk en thuis beter gescheiden te houden. Want ik dacht: ik kan deze ervaring niet mee naar huis nemen naar mijn dochter."

Kijken?
American Hustle kan je kijken op Videoland en kan je ook huren en kopen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair