Deze Bijbelse thriller met Nicolas Cage scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze Bijbelse thriller met Nicolas Cage scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Left Behind', die gebaseerd is op de gelijknamige roman uit 1995, was een grote flop.

Nicolas Cage is een grote naam geworden in de filmwereld. Hij heeft in tal van goede films gespeeld, maar zelfs een grote naam als Cage kan soms een verkeerde keuze maken en in een film spelen die uiteindelijk een flop wordt. Dit was het geval met de film Left Behind.

Left Behind is een christelijke apocalyptische thrillerfilm uit 2014, geregisseerd door Vic Armstrong en geschreven door Paul LaLonde en John Patus. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1995, geschreven door Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins.

Verhaal
Naast Cage spelen ook Chad Michael Murray, Cassi Thomson, Nicky Whelan, Jordin Sparks en Lea Thompson hoofdrollen in de film. Left Behind is de tweede verfilming van de eerste Left Behind-roman, maar volgt niet de chronologie van het boek.

De film toont de christelijke Opname van de gemeente als een wereldwijde ramp. Dit is het christelijke leerstuk dat Jezus Christus gelovigen in een oogwenk opneemt in de hemel voordat de plagen van het eind van de wereld hen treffen. We volgen piloot Rayford Steele (Cage) en zijn familie tijdens de Opname.

Grote flop
Cage's broer Marc, die pastoor is, is een grote fan van de roman en vroeg Cage om in de film te spelen als een gunst voor hem. Cage had dit beter niet gedaan, want de film werd uiteindelijk een grote flop en werd slecht ontvangen door critici.


Op Rotten Tomatoes heeft Left Behind dan ook een score van 0%. De kritische consensus op de website luidt: "Inderdaad, als een plaag van sprinkhanen heeft Left Behind verder verwoesting gebracht op de ooit trotse filmografie van Nicolas Cage."

Razzies
Ook commercieel was Left Behind een flop. Het bracht wereldwijd 27,4 miljoen dollar op tegen een productiebudget van 16 miljoen dollar. De film werd genomineerd voor drie Razzies tijdens de Golden Raspberry Awards van 2014: voor Slechtste Film, Slechtste Scenario en Slechtste Acteur voor Cage. Een vervolg met een nieuwe cast, getiteld Left Behind: Rise of the Antichrist, werd in 2023 uitgebracht.


Wil je Cage zien in Left Behind? Je kan de film huren en kopen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair