Deze Belgische film scoort een 0% op Rotten Tomatoes

Deze Belgische film scoort een 0% op Rotten Tomatoes

De animatiefilm 'The Queen's Corgi' is geïnspireerd door koningin Elizabeth II en haar honden.

In 2022 overleed koningin Elizabeth II na een regeerperiode van 70 jaar en 214 dagen. Bij haar had ze altijd haar corgis. In 2019 werd de Belgische filmstudio nWave Pictures geïnspireerd door de koningin en haar honden en maakten er een animatiefilm van.

The Queen's Corgi is een Engelstalige Belgische animatiefilm, die werd geregisseerd door Ben Stassen en Vincent Kesteloot, en geschreven door John R. Smith en Rob Sprackling. Julie Walters is in de film te horen als koningin Elizabeth.

Verhaal
Naast de koningin zijn er ook een aantal andere personages te zien in de film die gebaseerd zijn op echte mensen, zoals prins Philip (Tom Courtenay), Donald Trump (Jon Culshaw) en Melania Trump (Debra Stephenson).

The Queen's Corgi volgt het avontuur van een corgi genaamd Rex (Jack Whitehall), de meest geliefde hond van de Britse monarch. Op een dag verdwaalt hij en komt hij terecht in een clan van honden van allerlei soorten die elkaar confronteren en bevechten. Tijdens zijn epische reis om terug te keren naar de koningin, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware zelf.

Flop
The Queen's Corgi was uiteindelijk een flop. Het bracht wereldwijd 31,4 miljoen dollar op met een budget van 20 miljoen dollar. De kritieken waren negatief. Zo noemde Clarisse Loughrey van The Independent de film "diep onplezierig en op geen enkele manier geschikt voor kinderen."


Op Rotten Tomatoes heeft The Queen's Corgi dan ook een score van 0%. Stephen Romei van The Australian schreef: "Mijn 14-jarige medekijker en ik hebben veel gelachen, maar het was vooral de eigenaardigheid die ons gevoel voor humor prikkelde. Ik weet niet zeker of dit de juiste film is om jongere kijkers naartoe te nemen."

Kijken?
Wil je The Queen's Corgi toch eens zien? Je kan de film, die in Nederland Corgi heet, bekijken op Prime Video en Videoland en het is ook te vinden op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair