Roodkleurende fantasyfilm uit 2011 domineert de top 10 van HBO Max

Roodkleurende fantasyfilm uit 2011 domineert de top 10 van HBO Max

Red Riding Hood met Amanda Seyfried doet het goed op HBO Max.

Op HBO Max doet de recente bioscooptopper Godzilla x Kong: The New Empire het uiteraard erg goed en staat op de eerste plaats in de HBO Max Top 10 van films. De streamingdienst moet het wat betreft films hebben van de grote bioscoopreleases van Warner Bros., van nu én toen. Op de tweede plaats staat een fantasyfilm uit 2011: Red Riding Hood.

Red Riding Hood is geregisseerd door Catherine Hardwicke (Twilight) en geproduceerd door Leonardo DiCaprio en heeft rollen voor namen als Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen en Lukas Haas. HBO Max plaatst de film in de categorieën Wezens en Horror.

Bescheiden succes
Met een magere 10 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes was de ontvangst van Red Riding Hood niet om over naar huis te schrijven. Het IMDb-cijfer is met een 5,4 ook niet denderend. Financieel was het beter. Met een productiebudget van $42 miljoen werd er bijna $100 miljoen opgehaald. En dat is vooral met dank aan de hoofdrolspeelster.

"Amanda Seyfried is fascinerend in de hoofdrol van Roodkapje, maar haar ongeïnspireerde hoofdrolspelers en het pijnlijk clichématige script stellen haar teleur," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu op HBO Max
Als je Red Riding Hood graag wilt zien, dan vind je de film nu hier op HBO Max.


De synopsis: Tijdens de Middeleeuwen wordt een klein dorpje geterroriseerd door een weerwolf. Niemand is moedig genoeg om er wat aan te doen. Het jonge meisje Valerie besluit daarom zelf het donkere bos in te gaan. Ze gaat hier op zoek naar de hulp van iemand die ervaring heeft met het bestrijden van het angstaanjagende wezen.

NieuwsFilm

meest populair