LAIKA's nieuwste heet 'Wildwood' en prachtige eerste foto is al onthuld

LAIKA's nieuwste heet 'Wildwood' en prachtige eerste foto is al onthuld

De animatiestudio heeft al heel wat moois gemaakt en dat lijkt nu niet anders te zijn.

In de ogen van veel filmfanaten is LAIKA een van de beste animatiestudio's die er is. Zij leverden ons al pareltjes als Coraline en Kubo and the Two Strings. Niet zo heel gek dus, dat de nodige cinefielen uitkijken naar Wildwood, waar we nu de eerste prachtige foto van krijgen te zien.

Wildwood werd meer dan vier jaar geleden aangekondigd, maar in een recent interview liet regisseur Travis Knight weten dat ze veel tijd nodig hadden om dit allemaal te kunnen maken..

Doel
Zo zegt Knight: "Dit is het moeilijkste wat we ooit gedaan hebben, vandaar dat we zo bijzonder lang nodig hadden. Het is een ongelofelijk ambitieus project. Er zitten veel elementen in die lastig zijn om 'om te toveren' tot stop-motion".

De film, die gebaseerd is op de geliefde roman van Colin Meloy, is volgens Knight wel een visueel hoogtepunt in de LAIKA geschiedenis: "We hebben nu de creatieve tools en technologie om dit boek recht te doen. Ik ben trots op ons team, want ze zijn nooit tevreden met wat al eerder gedaan is. We leggen de lat altijd, met elk project, weer wat hoger".

Verhaal
Net zoals Coraline een coming-of-age verhaal was, zal Wildwood de ontwikkeling van de 13-jarige Prue verkennen terwijl ze op een zoektocht gaat met de nerdy klasgenoot Curtis. De twee gaan op zoek naar Prue's jonge broertje, die door een groep raven diep mee het bos is ingenomen.






Wildwood, waar behoorlijk wat grote namen aan meewerken, staat gepland voor release in 2025.

NieuwsFilm