Tom Hardy kreeg deze iconische filmrol niet te pakken: "dat deed echt pijn"

Tom Hardy kreeg deze iconische filmrol niet te pakken: "dat deed echt pijn"

Tom Hardy had auditie gedaan voor de rol van Mr Darcy in 'Pride & Prejudice'.

Werken in een creatieve sector vereist een dikke huid. Ongeacht hoe getalenteerd iemand is of hoe hard ze proberen, afwijzing is een onvermijdelijk onderdeel van een industrie waarin elke positie fel wordt bevochten. Tom Hardy weet dat maar al te goed, maar er is nog steeds één mislukking waarvan hij nooit helemaal is hersteld.

Hardy heeft meer dan genoeg succes geboekt. Zijn filmografie is er een waar veel andere acteurs waarschijnlijk jaloers naar kijken. Alleen al zijn doorbraakrol was genoeg om zijn komst aan te kondigen, aangezien zijn debuutfilm hem samenbracht met Ridley Scott in Black Hawk Down. Sindsdien heeft hij gewerkt met namen als Sofia Coppola, Christopher Nolan en meer, en heeft hij vele iconische personages gespeeld, zoals Charles Bronson, Al Capone en de Kray-tweeling.

Gewelddadige harde man
Hij is ongetwijfeld meer dan tevreden met hoe zijn carrière is verlopen, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds pijnlijk is als hij een rol mist die hij echt wilde of een genre waarin hij wanhopig zijn doorbraak wilde maken.

Een patroon komt naar voren in zijn acteercredits: Hardy wordt meestal gecast als een gewelddadige harde man en speelt vaak gangsters en vechters. Maar zelden is hij de romantische hoofdrolspeler. Volgens Hardy zelf zou hij dat graag veranderd hebben, aangezien hij kort probeerde stappen te zetten in de wereld van romcoms of zelfs kostuumdrama's.

Mr. Darcy
De meest pijnlijke afwijzing kwam van Pride & Prejudice, toen Hardy auditie deed voor de rol van Mr. Darcy in de verfilming van 2005 van de Jane Austen-klassieker. "Dat deed pijn, dat deed echt pijn," zei Hardy over het proces, nadat hij alles had gegeven om eindelijk te verschijnen als de ultieme hartendief in de hoofdrol.


"Ik droeg een blauw shirt en spijkerbroek en een blauwe blazer en deed mijn best om Hugh Grant na te doen," zei hij over zijn auditie, waarbij hij probeerde los te breken uit zijn ruige typecast en te bewijzen dat hij in staat was de literaire minnaar te spelen. Maar zelfs na zijn beste inspanningen was het niet genoeg. "Ik was weer terug naar het spelen van de jongen met scheve tanden en kromme benen," zei hij, nog steeds gekwetst door de afwijzing.

Matthew Macfadyen
In een poging om hem beter te laten voelen, bracht Stacey Snider, de baas van Universal Studios, het nieuws op de zachtst mogelijke manier. Ze vertelde hem: "Elke vrouw ter wereld heeft een idee van wie Darcy is en jij bent dat gewoon niet."


Blijkbaar was Matthew Macfadyen wel geschikt, want hij kreeg de rol in plaats van Hardy. Macfadyen heeft in zijn tijd heel wat periodestukken gespeeld in projecten zoals Wuthering Heights, Anna Karenina en Ripper, dus hij moet duidelijk precies het type uitstraling hebben dat nodig is voor een ouderwets personage. Aan de andere kant versterkte Hardy zijn imago op het scherm door door te gaan met het maken van actiefilms en rauwe drama's.

NieuwsFilm

meest populair