'Longlegs'-regisseur legt uit waar titel vandaan komt: opmerkelijk antwoord

'Longlegs'-regisseur legt uit waar titel vandaan komt: opmerkelijk antwoord

Volgens Osgood Perkins betekent het niks speciaals, maar leuk vindt hij het wel klinken.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Maika Monroe, de ster uit Longlegs. Zij weet hoge ogen te gooien in de sterk onthaalde horrorfilm, maar wat betekent deze titel eigenlijk precies? Hier laat de regisseur zich nu over uit.

Osgood Perkins lijkt een horrorklassieker te leveren. Longlegs scoort eigenlijk overal wel sterke cijfers. Dit komt ook vanwege de sterke marketingcampagne van de griezelfilm, maar de nodige fans hebben nog een vraag: waar komt de titel precies vandaan?

Seriemoordenaar
Centraal in het verhaal staat de FBI-agente Lee Harker (Monroe). Zij gaat achter een seriemoordenaar aan, die ook wel 'Longlegs' wordt genoemd. Het onderzoek neemt echter onverwachte wendingen en de tijd begint te dringen voordat Longlegs weer toeslaat...

Filmfanaten willen meer te weten komen over Longlegs, die door niemand minder wordt gespeeld dan Nicolas Cage. De meeste horrorfilms hebben seriemoordenaars met griezelige 'nicknames'. Dit is hier niet anders, al heeft Perkins wel een unieke reden voor de titel.

Naam
Zo begint de regisseur: "Het betekent eerlijk gezegd niet eens echt wat. Ik vind die woorden goed klinken. Het heeft wel iets zo. Ik vind het een goede combinatie van iets engs, maar het heeft ergens ook wel iets grappigs".


"Het heeft een jaren 70-vibe, iets dat Robert Plant zou kunnen zingen in een Led Zeppelin nummer. Het brengt je terug naar een andere tijd, maar het is ook een vreemde titel. Dat is het personage ook. Hij is best onhandig, maar op een griezelige manier. Dus nee, het betekent niks, het klinkt gewoon gaaf!"

NieuwsFilm

meest populair