Enorme Netflix-hit uit 2019 krijgt vervolg: eerste trailer voor 'El Hoyo 2'

Enorme Netflix-hit uit 2019 krijgt vervolg: eerste trailer voor 'El Hoyo 2'

Enkele jaren geleden verscheen de geliefde Spaanse Netflix Original El Hoyo.

Alweer vijf jaar geleden verscheen op Netflix de film El Hoyo alias The Platform. De Spaanse horrorthriller deed het erg goed en alweer even geleden werd duidelijk dat er een vervolg zou komen. Nu hebben we de eerste trailer.

In de eerste film wordt een verticale gevangenis met één cel per verdieping geïntroduceerd. Elke cel heeft twee gevangenen. Er is slechts één voedselplatform en twee minuten per dag om te eten, een plek die aanvoelt als een eindeloze nachtmerrie.

The Platform 2
Het vervolg heet simpelweg The Platform 2. De eerste trailer werd door Netflix op YouTube gezet, met daarbij de tekst: "Waar heb je trek in? Milena Smit en Hovik Keuchkerian spelen de hoofdrollen in het tweede deel van de dystopische sci-fi horrorfilm."

De Spaanse actrice Milena Smit komt aan haar Hollandse achternaam doordat ze een Spaanse moeder en een Nederlandse vader heeft. Ze was al te zien in onder andere de horrorfilm Tin & Tina uit 2022. Daarvoor speelde ze een rol in Madres Paralelas uit 2021 met onder andere Penélope Cruz en Aitana Sánchez-Gijón.

Trailer
Hieronder zie je de teaser trailer voor The Platform 2 die vanaf 4 oktober op de streamingdienst Netflix te zien zal zijn.


De eerste film deed het goed bij het publiek. Op de IMDb staat El Hoyo op een 7,0 na 277 duizend stemmen en op Rotten Tomatoes staat de Audience Score op 73 procent. De Tomatometer-score doet het met 80 procent net iets beter.

Ook interessant
Recensie The Platform [Netflix]
The Platform verschijnt precies op het juiste moment. Nu het coronavirus wereldwijd om zich heen grijpt en mensen massaal besluiten om absurde hoeveelheden groenteconserven en toiletpapier in te slaan, brengt Netflix een film uit die juist.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair