Hoe gaat het nu met Jennifer Love Hewitt, een van de geliefdste actrices uit de jaren 90?

Hoe gaat het nu met Jennifer Love Hewitt, een van de geliefdste actrices uit de jaren 90?

Jennifer Love Hewitt was een grote ster in de jaren 90, die vooral bekend is om haar rol in de horrorfilm 'I Know What You Did Last Summer'.

In de jaren 90 was Jennifer Love Hewitt een zeer geliefde actrice en een grote ster. Ze begon met acteren als kind en verscheen in nationale tv-commercials voordat ze bij de cast van de Disney Channel-serie Kids Incorporated (1989-1991) kwam. Maar ze blijft vooral bekend door haar rol in de film I Know What You Did Last Summer (1997). Hoe gaat het nu met de actrice?

Op 10-jarige leeftijd verhuisde Hewitt met haar moeder naar Los Angeles om een carrière als actrice na te streven. Voordat ze acteerde in een film of serie, verscheen Hewitt in meer dan twintig televisiereclames, waaronder enkele voor Mattel-speelgoed. Haar eerste doorbraak kwam als kindactrice in de Disney Channel-serie Kids Incorporated.

Grote doorbraak
Hewitt bereikte de status van tieneridool nadat ze de rol van Sarah Reeves Merrin kreeg in de populaire tienerdramaserie Party of Five (1995-1999). Oorspronkelijk gecast voor een verhaallijn van negen afleveringen in seizoen twee, was de ontvangst van zowel de producenten als het publiek zo positief dat ze een vast lid van de cast werd. Ze bleef de rol spelen tot het zesde en laatste seizoen van de serie.

Hewitt werd vooral beroemd als tienerster door haar rol als Julie James in de horrorfilms I Know What You Did Last Summer (1997) en het vervolg uit 1998, I Still Know What You Did Last Summer. Ze kreeg deze rol vanwege haar vermogen om kwetsbaarheid uit te stralen. In 1998 was ze ook te zien als Amanda Beckett in de tienerkomedie Can't Hardly Wait, dat ook een groot succes was.

Andere films en terugkeer naar televisie
Na haar grote doorbraak, speelde Hewitt in tal van films en series. Zo was ze te zien naast Sigourney Weaver in de romcom Heartbreakers (2001), speelde ze naast Jackie Chan in The Tuxedo (2002) en speelde ze de rol van Dr. Liz Wilson in de twee live-action films van Garfield uit 2004 en 2006.


In 2005 maakte Hewitt haar terugkeer naar televisie door de hoofdrol te spelen in Ghost Whisperer. De serie volgt Melinda Gordon, een vrouw die geesten kan zien en met hen kan communiceren, en liep van 2005 tot 2010 gedurende vijf seizoenen.

The Client List en Criminal Minds
Na Ghost Whisperer, speelde Hewitt de hoofdrol in de televisiefilm The Client List. Het was een succes en Hewitt werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de film. Een jaar later werd een serie aangekondigd, gebaseerd op de film. Hewitt speelde de hoofdrol in de gelijknamige serie en was tevens uitvoerend producent. The Client List ging in première in 2012 en werd na twee seizoenen geannuleerd.


Tussen 2014 en 2015 speelde Hewitt de vaste rol van Kate Callahan in het tiende seizoen van Criminal Minds. Ze verliet de serie aan het einde van het seizoen vanwege haar tweede zwangerschap en besloot een carrièrepauze van drie jaar te nemen. In een interview met Elle magazine merkte Hewitt op: "Ik keek in de spiegel, sprak met mezelf en zei, 'Hé, we zijn iets begonnen, herinner je je dat? We zouden een stap terugnemen. Dus laten we dat doen.'"

Verdere carrière
Hewitt heeft ook daadwerkelijk een pauze van drie jaar genomen om zich te focussen op haar gezin. Ze is sinds 2012 samen met haar co-ster van de serie The Client List, Brian Hallisay, met wie ze in 2013 getrouwd is. Samen hebben ze drie kinderen.


In 2018 begon ze opnieuw te acteren en dat in de politieserie 9-1-1. Ze speelt de rol van Maddie Buckley, een SEH-verpleegkundige die als 9-1-1-operator werkt na het verlaten van een gewelddadige relatie. Over haar personage zei ze: "Maddie heeft een bepaalde stevigheid. Maar ze is ook empathisch en gevoelig. Mensen zullen haar rustig aan de telefoon zien, maar daarna volledig omgaan met de pijn en het verdriet van de bellers als ze ophangt."

Toekomst
Sinds haar pauze, heeft Hewitt niet meer in films gespeeld en blijft ze voorlopig enkel haar rol spelen in 9-1-1, waarin ze nu nog steeds te zien is. De serie werd eerder dit jaar nog vernieuwd voor een achtste seizoen.




Maar er staan een aantal projecten gepland waarin Hewitt te zien zal zijn. Zo werkt ze aan de nieuwe film The Holiday Junkie, waar ze niet enkel in zal spelen, maar ook zal regisseren. Dit zal haar eerste film zijn die ze regisseert, nadat ze al afleveringen had geregisseerd voor Ghost Whisperer en The Client List. En er staat een nieuwe I Know What You Did Last Summer-film gepland voor 2025 met geruchten dat Hewitt misschien te zien zal zijn in de film.

Kijken?
Het is nog afwachten of Hewitt ook echt opnieuw te zien zal zijn in de nieuwe I Know What You Did Last Summer-film, maar intussen kan je kijken naar de originele film uit 1997 die te vinden is op Pathé Thuis en die je ook kan huren en kopen op Prime Video. Het vervolg, I Still Know What You Did Last Summer, kan je ook huren en kopen op Prime Video. Wil je Hewitt zien in 9-1-1? Je kan de serie bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair