Releasedatum onthuld voor de langverwachte nieuwe 'Street Fighter'-film

Releasedatum onthuld voor de langverwachte nieuwe 'Street Fighter'-film

De gameverfilming heeft ondanks het vertrek van de regisseurs een datum geprikt voor release.

De nieuwe Street Fighter heeft een releasedatum in 2026 gekregen. De rebootfilm kreeg onlangs nog een tegenslag te verwerken, toen bekend dat regisseurs Michael en Danny Philippou het project hadden verlaten.

In april 2023 werd bekend dat Sony en Legendary een nieuwe Street Fighter-film ontwikkelden met de broers Philippou. Het Talk to Me-regieduo gaf toch de voorkeur aan het regisseren van de A24-film Bring Her Back, waarvan de opnames deze maand beginnen.

De releasedatum
Ondanks dat de regisseurs het project hebben verlaten, is er toch een releasedatum voor de videogame-adaptatie. Sony heeft aangekondigd dat de film officieel 20 maart 2026 als releasedatum heeft gekregen.

Legendary en Capcom hadden gehoopt snel te kunnen beginnen met de productie en mee te kunnen liften op succes van gameverfilmingen zoals Super Mario Bros en Uncharted. Ook de series gebaseerd op games als The Last of Us en FallOut werden goed ontvangen.

Street Fighter-game
Street Fighter was een van de meest geliefde en bestverkochte videogames ooit. Het kreeg zes hoofdversies sinds 1987 en meer dan 49 miljoen verkochte exemplaren.


De live-actionverfilmingen met Jean-Claude van Damme uit 1994 en The Legend of Chun-Li uit 2009 flopten beide en kwamen bij lange na niet in de buurt van het gamesucces. Het is dus maar de vraag of de nieuwe film in 2026 het tij kan keren.

NieuwsFilm

meest populair