Wolverine breekt in 'Deadpool & Wolverine' de 'vierde wand' niet zoals Deadpool

Wolverine breekt in 'Deadpool & Wolverine' de 'vierde wand' niet zoals Deadpool

Hugh Jackman zal zich niet rechtstreeks tot het publiek wenden zoals we wel van Deadpool gewend zijn.

Als je fan bent van Deadpool uit de strips van Marvel Comics en de twee verschenen solofilms uit 2016 en 2018, dan weet je dat het Marvel-personage met enige regelmaat de vierde wand doorbreekt. Hij praat dan rechtstreeks tegen de kijkers.

In de derde film Deadpool & Wolverine, vanaf eind juli te zien op het witte doek, gebeurt dat ook. Verwacht dit overigens niet van Wolverine, het personage van Hugh Jackman. Alleen Ryan Reynolds' Wade Wilson zal dat doen.

Vierde wand
Het doorbreken van de vierde wand is een stijlvorm waarbij een personage zich rechtstreeks tot het publiek wendt en daarmee erkent dat de opgeroepen realiteit een illusie is. In de Deadpool-films wordt het doorbreken van de vierde wand vooral voor komische effecten gebruikt.

Volgens Jackman zouden acteur/producent Reynolds en regisseur Shawn Levy hun veto hebben uitgesproken om ervoor te zorgen dat alleen Wade Wilson/Deadpool de luxe heeft om zijn gedachten te delen met het publiek.

Verkeerde verwachtingen
"Er werken veel acteurs mee aan een Deadpool-film, en ze denken dan: 'Geweldig, ik mag tegen de camera praten en de vierde wand doorbreken'," zei Levy in gesprek met Vanity Fair. "Wij zijn dan van: 'Nee, nee, nee. Er zit echt een aanpak achter.' En dat zorgt ervoor dat Deadpools toon uniek blijft."


Hier voegde Reynolds aan toe: "Deadpool is het enige personage dat dat vermogen heeft. Als iedereen dat zou doen, dan zou je niet meer zoveel om het personage geven. Je wilt echt geloven dat de slechterik een slechterik is. Je wilt echt geloven dat het personage van je medespeler ook echt is. Deadpool kan dat ondermijnen - en ondermijnt dat ook - omdat je niet wilt dat het publiek hem zo serieus neemt."

Irritant
"Ryan beschrijft Deadpools brein prachtig als een halfbakken omelet. En dus, wat hij ook doet - praten tegen een camera, tegen Wolverine - het is gewoon een extra laag irritante woorden waar ik mee moet omgaan," aldus Jackman. "Maar het is ook een extra excuus om hem in zijn gezicht te slaan."


Deadpool & Wolverine verschijnt op 24 juli in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair