Dit wist je waarschijnlijk nog niet over Kong uit 'King Kong' uit 2005

Dit wist je waarschijnlijk nog niet over Kong uit 'King Kong' uit 2005

Een hebzuchtige filmproducent verzamelt een team filmmakers en vertrekt naar het beruchte Skull Island, waar ze meer vinden dan alleen kannibalistische inboorlingen.

In 2005 maakte Peter Jackson 'zijn' versie van het verhaal van King Kong. Na het succes van de drie Lord of the Rings-films wist hij een dikke 207 miljoen dollar los te peuteren bij Universal om dit legendarische filmmonster nieuw leven in te blazen.

De film werd zeer gewaardeerd door de sterke herbewerking van het verhaal, maar vooral ook door de peperdure, en revolutionaire, visuele effecten.

Plot
Carl Denham moet zijn film afmaken en heeft de perfecte locatie; Schedel eiland. Maar hij moet nog steeds een leidende dame vinden. Deze 'spoedig ongelukkige' ziel is Ann Darrow. Niemand weet wat ze op dit eiland zullen tegenkomen en waarom het zo mysterieus is, maar zodra ze het bereiken, zullen ze er snel achter komen.

Op dit verborgen eiland woont een gigantische gorilla en dit beest heeft nu Ann in zijn greep. De nieuwe liefde van Carl en Ann, Jack Driscoll, moet door de jungle reizen op zoek naar Kong en Ann, terwijl hij allerlei wezens en beesten moet ontwijken. Maar Carl heeft een ander plan in gedachten.

CGI
Een groot deel van het megabudget van King Kong ging overduidelijk naar het VFX-departement. Naast de enorme gorilla moesten zij zich ook buigen over de dinosauriërs en het fictieve Skull Island.


Ook echt bestaande gebouwen, zoals het Empire State Building, werden voor de film nagemaakt op de computer om deze vervolgens te kunnen laten slopen door Kong. Het duurde achttien maanden om de computerversie van de Empire State Building te maken. Ter vergelijking: de 'echte' toren werd in veertien maanden tijd neergezet.

Kong
Toch blijft de reuzengorilla zelf wel het knapste staaltje digitaal werk in de film. Wat veel mensen echter misschien niet weten is dat Andy Serkis ook hier weer bij betrokken was.


Naast de rol van Lumpy in King Kong deed hij eveneens het motion capture-werk, net zoals hij deed bij Gollum, voor deze grote aap. Hij bestudeerde daarvoor gorilla's op locatie in Rwanda. Later zou hij nog meermaals in de huid van primaten kruipen voor de Planet of the Apes-franchise.

NieuwsFilm

meest populair