Matt Damon had een hele goede reden om voor de 'Jason Bourne'-films te kiezen

Matt Damon had een hele goede reden om voor de 'Jason Bourne'-films te kiezen

De acteur dacht te gaan floppen, maar groeide juist uit toe een grote actieheld.

Matt Damon heeft al in heel wat grote films gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Good Will Hunting, The Martian en Interstellar. Een van zijn bekendste werken is en blijft toch wel de Bourne-filmreeks.

In 2002 maakte Damon de keiharde actiefilm The Bourne Identity. Dit werd een grote hit, waardoor de acteur maar liefst nog drie keer terugkeerde als de huurmoordenaar Jason Bourne. Damon blikt hier met veel plezier op terug.

Trots
Zo begint de met een Oscar bekroonde filmster: "Hoe vaak komt het voor dat je in een Amerikaanse blockbuster de hoofdrolspeler twee mensen ziet vermoorden maar hier later spijt van krijgt en begint te begrijpen dat zijn acties verwoestende consequenties zullen hebben?"

"Ik had het gevoel dat dit een ander verhaal was dan de rest, waarin we ook meer de menselijkheid verkennen van een huurmoordenaar. Ik vond het heel mooi om dit in een mainstream film te mogen laten zien, al helemaal met alles wat er gaande is in de wereld. Dit aspect trok mij bijzonder aan".

Actiester
Grappig genoeg dacht Damon op een gegeven moment dat The Bourne Identity ging floppen. Zo vervolgt hij: "Ik had meerdere flops op een rij gemaakt. Ik was niet meer op de 'populaire' lijst te vinden. Toen begon ook het gerucht de ronde te doen dat 'Bourne Identity' zou gaan falen vanwege reshoots".


"Ik dacht toen echt bij mezelf: 'Nou, deze f*cking film kan je ook vergeten. Drie films waarin je de hoofdrol speelt en dit verprutst. Daar gaat je carrière'..." Niets was minder waar, want Damon groeide dankzij de Bourne-reeks uit tot een heuse actiester.

NieuwsFilm

meest populair