Johnny Depp versloeg Tom Hanks, Tom Cruise en Michael Jackson voor deze iconische rol

Johnny Depp versloeg Tom Hanks, Tom Cruise en Michael Jackson voor deze iconische rol

Johnny Depp versloeg topacteurs en schitterde in 'Edward Scissorhands' dankzij Tim Burton.

Hoewel Johnny Depp nauwelijks hoefde te praten in de film, bleek hij toch een betere kandidaat dan een aantal steracteurs. En ondanks zijn eigen twijfels over zijn kunnen, bleek hij toch de perfecte kandidaat voor Tim Burton in Edward Scissorhands.

De Oscar-genomineerde acteur onthulde dat hij voor de rol in de gelijknamige film een paar grote namen uit de industrie versloeg. Tom Hanks, Tom Cruise en zelfs Michael Jackson zouden in de running zijn geweest voor de rol.

Depp vs Cruise
Volgens Depp was Cruise niet ver verwijderd van het spelen van de rol in de Tim Burton-film uit 1990. Uiteindelijk kreeg de iconische acteur toch de rol van de man met scharen als handen.

Maar de Pirates-acteur moest wel even gepusht worden door zijn agent. Door de toendertijd rijzende ster van Tim Burton, kreeg Depp twijfels: "Hij gaat me nooit casten als iedereen in Hollywood de rol wil."

Vruchtbare samenwerking
Depp zei dat hij het personage uiteindelijk prachtig vond: "Wat mij emotioneel aantrok, was dat Edward mij was. Het is precies wat ik zou moeten doen."


De rol in de film leverde Depp uiteindelijk zijn eerste Golden Globe-nominatie op. Het betekende bovendien het begin van een vruchtbare samenwerking met Tim Burton. Zo speelde Depp in onder meer Sleepy Hollow (1999), Charlie and the Chocolate Factory (2005) en Alice in Wonderland (2010).

NieuwsFilm

meest populair