Het is je waarschijnlijk nooit opgevallen dat Michelle Yeoh twee verschillende rollen heeft in het MCU

Het is je waarschijnlijk nooit opgevallen dat Michelle Yeoh twee verschillende rollen heeft in het MCU

Michelle Yeoh is te zien in zowel 'Guardians Of The Galaxy Vol. 2' als 'Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings'.

Heel wat grote sterren hebben in het Marvel Cinematic Universe (MCU) gespeeld, maar voor de meeste bleef het bij één rol. Er zijn echter een aantal acteurs die twee verschillende rollen hebben gespeeld in het MCU en Michelle Yeoh is een van hen.

Hoewel de ene rol die ze speelde in het MCU kleiner was dan de andere, behoort Yeoh nog steeds tot een selecte groep acteurs die twee verschillende rollen in twee verschillende Marvel-films hebben gespeeld. Zo is Yeoh te zien in zowel Guardians of the Galaxy Vol. 2 als Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings.

Guardians of the Galaxy
Yeoh's rol in Guardians of the Galaxy Vol. 2 was niets meer dan een cameo, waarin ze verscheen als Aleta Ogord samen met andere leden van de Ravagers, als een teaser voor de introductie van het originele Guardians of the Galaxy-team uit de Marvel Comics.

Dit tweede deel van de Guardians of the Galaxy kwam uit in 2017 en is geregisseerd door James Gunn. Hij koos Yeoh voor deze rol vanwege zijn liefde voor Hongkongfilms uit de jaren 90. Gunn liet toen weten dat het team zou terugkeren in toekomstige MCU-films naast Sylvester Stallone's Stakar en dat gebeurde ook in Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar toen was Yeoh daar niet bij.

Shang-Chi
Terwijl Yeoh in Guardians of the Galaxy Vol. 2 maar een cameo deed, zou fase 4 van het MCU haar echter de kans geven om te schitteren, aangezien zij het personage Ying Nan tot leven bracht in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ze niet meer te zien was als Aleta Ogord in Guardians of the Galaxy Vol. 3.


Nan is de tante van Shang-Chi en Xialing en een van de bewakers van de mystieke dimensie Ta Lo. Ze helpt hun wereld en de primaire wereld van het MCU te beschermen tegen de gevaren van de Dweller in Darkness. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kwam uit in 2021 en is geregisseerd door Destin Daniel Cretton.

Vervolg op Shang-Chi
In december 2021 was de ontwikkeling van een vervolg op Shang-Chi begonnen met Cretton, die terugkeerde om het scenario te schrijven en de regie te voeren. Simu Liu, die de hoofdrol van Shang-Chi speelt, werd ook verwacht terug te keren. Hij wilde dat het vervolg zou onderzoeken wat zijn personage zou doen met de nieuw verworven kracht van de tien ringen, evenals hoe hij past in het grotere MCU.


In juli 2023 zei Liu dat hij niet zeker wist wanneer de film zou worden gemaakt. In november dat jaar stapte Cretton terug als regisseur van de geplande film Avengers: The Kang Dynasty om zich te concentreren op zijn verplichtingen aan andere MCU-projecten, waaronder het Shang-Chi-vervolg. In april 2024 werd gemeld dat de opnames in maart 2025 zouden beginnen. Later die maand bevestigde Liu dat de film in ontwikkeling was als reactie op fans die bezorgd waren over het gebrek aan nieuws over het vervolg.

Kijken?
Of Yeoh ook haar rol als Nan zal hernemen in Shang-Chi 2 is nog niet bekend, dus het is nog afwachten of we haar opnieuw te zien zullen krijgen in het MCU of niet. Je kan Yeoh wel nog altijd zien in Guardians of the Galaxy Vol. 2 die te vinden is op Disney+. Ook Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kan je bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair