Netflix Originals: dit is een van de beste dramafilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste dramafilms van Netflix zelf

Eddie Murphy maakte zijn comeback met deze geslaagde biopic over een icoon.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste komische dramafilms op de streamingdienst: Dolemite is My Name.

In deze reeks lichten we de ondergewaardeerde pareltjes van Netflix zelf uit, daar zijn er namelijk veel meer van dan je zou denken. We hebben films uit heel wat genres uitgelicht, zoals de horrorfilm Gerald's Game en de western The Ballad of Buster Scruggs. Nu is het de beurt aan Dolemite is My Name met Eddie Murphy.

Verhaal
Dolemite is My Name is een biografie over het leven van Rudy Ray Moore, een komiek die vooral bekend stond voor zijn stand-up shows voor volwassenen, waarin de eerste vormen van rap een grote rol speelden.

Moore kreeg hierdoor dan ook de bijnaam Godfather of Rap. Zijn populariteit ging in Amerika echt door het dak door zijn rol van Dolemite, een personage dat in 1975 een eigen film kreeg, gevolgd door twee vervolgen.

Indrukwekkende cast
Een biopic over Rudy Ray Moore was al sinds begin jaren 2000 een passieproject van Eddie Murphy, maar het kwam er helaas nooit van. Murphy's acteercarrière zat op een laag pitje in de jaren 2010, dus de bekendmaking dat hij in 2019 dan toch de hoofdrol van Moore zou spelen in Dolemite is My Name kwam als een verrassing.


De film werd zeer sterk ontvangen en Murphy's comeback bleek een groot succes. De cast bestaat verder uit o.a. Keegan-Michael Key, Da'Vine Joy Randolph, Chris Rock en Wesley Snipes.

Axel F
Murphy gaat nu opnieuw in zee met Netflix voor een nieuw deel in zijn iconische Beverly Hills Cop-reeks. Hij kruipt na dertig jaar weer in de rol van Axel Foley, en hij is niet alleen. Judge Reinhold, John Ashton, Paul Reiser en Bronson Pinchot keren namelijk ook terug.


Axel F verschijnt op 4 juli exclusief op Netflix.

NieuwsFilm