John Krasinski's 'IF' stelt teleur in de bioscopen, terwijl 'Planet of the Apes' het miljoenensucces viert

John Krasinski's 'IF' stelt teleur in de bioscopen, terwijl 'Planet of the Apes' het miljoenensucces viert

De nieuwe film van John Krasinski stelt teleur aan de bioscoopkassa's.

John Krasinski's fantasie-komedie IF is dit weekend in première gegaan, en box-office voorspellingen zien er niet erg rooskleurig uit. Vóór dit weekend werd nog uitgegaan van een opening van meer dan $40 miljoen, maar het ziet ernaar uit dat de film dat bedrag niet gaat verdienen.

De film bracht afgelopen vrijdag $10,3 miljoen op, daarmee zijn de voorspellingen voor het openingsweekend aangepast naar $31,5 miljoen. Met een budget van ruim $110 miljoen moet de film de komende weken uitzonderlijk goed presteren om winstgevend te zijn.

Fantasievriendjes
De recensies voor IF zijn gemengd, de familiefilm scoort 50% op Rotten Tomatoes. Gelukkig zijn de bioscoopbezoekers wel tevreden met de film. Paramount Studios hoopt dan ook dat families en kinderen de komende weken de film zullen bezoeken.

Acteur en regisseur John Krasinski scoorde dikke hits met de horrorfilms A Quiet Place en A Quiet Place Part 2. Voor zijn derde film koos hij deze familievriendelijke komedie. In IF, een afkorting voor Imaginary Friends, speelt Ryan Reynolds een man die andermans denkbeeldige vriendjes kan zien.

Planet of the Apes passeert 100 miljoen
Ook The Strangers: Chapter 1 ging dit weekend in première. De film lijkt beter te presteren dan verwacht. Verwacht wordt dat de film debuteert met $11,5 miljoen. Een mooi bedrag voor een film die slechts $8 miljoen kostte om te maken.



Dit is het tweede weekend voor Kingdom of the Planet of the Apes. De film zal dit weekend in Noord-Amerika de grens van $100 miljoen passeren. Het is pas de vijfde film dit jaar die de grens van $100 miljoen passeert.

NieuwsFilm

meest populair