In de nieuwste 'Mission: Impossible' zit een verstopt detail dat refereert aan een bijna honderd jaar oude klassieker

In de nieuwste 'Mission: Impossible' zit een verstopt detail dat refereert aan een bijna honderd jaar oude klassieker

In 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1' refereert de naam van de trein naar een oude klassieker.

In 2023 kwam de zevende film in de Mission: Impossible-reeks uit. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 is ook de derde film in de serie geregisseerd door Christopher McQuarrie, na Rogue Nation en Fallout. In Dead Reckoning is er een belangrijke treinscène en die trein heeft een naam gekregen die refereert aan een oude klassieker.

Tom Cruise hernam zijn rol als Ethan Hunt voor Dead Reckoning met ook onder andere Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff, Mariela Garriga en Henry Czerny die meespelen in de film.

Verhaal
In Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 beginnen Ethan Hunt en zijn IMF-team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Dat wapen is The Entity, een krachtige AI.

Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. Ethan moet noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

The General Rive Rein
In Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 is er een belangrijke treinscène. Het is een kort shot, maar als je goed kijkt kan je zien dat die trein de naam The General Rive Reine heeft. Dit is een knipoog naar een oude klassieker, namelijk Buster Keaton's The General uit 1926.


Het andere deel van de naam van de trein refereert ook aan twee andere treinrampfilms die een enorme invloed hadden op regisseur McQuarrie. Zo heet het treinstation in The Train (1964) Rive-Reine en "rive" betekent "kust", wat verwijst naar David Lean's The Bridge on the River Kwai (1957). "De drie treinrampfilms die enorm, enorm invloedrijk waren voor mij", vertelde McQuarrie.

Kijken?
Wil je de treinscène en Cruise in actie zien in Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1? Je kan de film bekijken op SkyShowtime of je kan de film ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm