'Kung Fu Panda' record bewijst dat DreamWorks de koning van de animatiefranchises is

'Kung Fu Panda' record bewijst dat DreamWorks de koning van de animatiefranchises is

DreamWorks heeft Disney overtroffen als de succesvolste animatiestudio met franchises als 'Kung Fu Panda'.

Lange tijd werd DreamWorks gezien als een kleine speler in de animatiewereld. Maar dit lijkt langzaam te veranderen, zeker na het grote succes van zijn nieuwste hit Kung Fu Panda 4.

Disney was gedurende meer dan een eeuw het dominantst binnen het genre. Maar sinds de komst van DreamWorks sinds 1994, en de grote hit Antz in 1998, zijn ze niet langer de populairste en succesvolste meer.

DreamWorks indrukwekkende opmars
De DreamWork studio heeft sinds het begin 48 speelfilms geproduceerd, waaronder bepalende films als Shrek en How To Train Your Dragon. Maar het zijn de franchises als Kung Fu Panda geweest die hebben gezorgd voor nieuwe successen.

De opbrengst van deel 4 van Kung Fu Panda was al niet gering, met 500 miljoen dollar op een budget van 85 miljoen. Maar dit betekende dat de franchise de zevende succesvolste animatiefranchise aller tijden werd, met meer dan twee miljard dollar opbrengst in totaal.

Disney overtroffen
Dit Kung Fu Panda record betekent dat DreamWorks Disney heeft overtroffen met de meeste animatieseries die meer dan 2 miljard dollar opleverden. Ook DreamWorks-projecten als Shrek en Madagascar hebben inmiddels de grens van 2 miljard dollar bereikt.


Het is knap om te zien hoe DreamWorks meerdere succesvolle animatiefranchises heeft gelanceerd, die bovendien al meerdere decennia meegaan. Hoewel Disney een sterke concurrent blijft, moeten ze voor nu DreamWorks voor laten gaan als het aankomt op succesvolste filmseries.

NieuwsFilm

meest populair