Netflix-documentarie 'Hell Camp: Teen Nightmare' laat kijkers geshockeerd achter

Netflix-documentarie 'Hell Camp: Teen Nightmare' laat kijkers geshockeerd achter

Aanklachten wegens kindermishandeling en zelfs doodslag door nalatigheid na de dood van een 16-jarig meisje

Recentelijk heeft Netflix een documentaire uitgebracht over een berucht therapie-kamp en "tienernachtmerrie" is een milde verwoording.

In 1988 werd door Steve Cartisano de organisatie 'Challenger Foundation' opgericht met als doel een kampeerervaring waarna ongehoorzame tieners zich weer goed gaan gedragen.

Cartisano beschreef zijn aanpak als een bootcamp-stijl, waarbij hij fysieke en mentale training gebruikte om de tieners uit te putten, maar de realiteit was veel bruter.

Schuldig
Op kosten van hun ouders, die maar liefst 14 383 euro neerlegden, werden Kinderen weggehaald uit hun huis en vervoerd naar Utah.

Hier moesten de tieners op zijn minst 63 dagen lang lopen door de bloedhete woestijn van Utah. Naast meerdere zonnesteken en klachten, werd het kamp ook nog beschuldigd van het vastbinden van tieners en het meeslepen over de grond. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.



Het kamp kreeg aanklachten wegens kindermishandeling en zelfs doodslag door nalatigheid na de dood van een 16-jarig meisje.

Geshockeerd
"Deze ouders geven over 16K uit om hun kinderen naar vreemdelingen zonder training in het midden van de woestijn te sturen, zodat ze misbruikt en gemarteld kunnen worden. Mijn god," aldus X-gebruiker Nakia Monet.

X-gebruiker Nicole Shanique reageert: "Dus ze hadden kinderen in de woestijn of op een boot en ze waren hartstikke vies, hongerig en misbruikt, en dat noemden ze therapie."

De vreselijk nare documentaire is te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair