Casting van Denzel Washington als Hannibal zorgt voor veel ophef

Casting van Denzel Washington als Hannibal zorgt voor veel ophef

Na Gladiator 2 stort Denzel zich op een ander enorm historisch epos.

De casting van Denzel Washington als de Carthaagse generaal Hannibal Barkas in Antoine Fuqua's geplande Netflix-film zorgt voor aardig wat controverse in Tunesië, waar de veroveraar vandaan kwam.

De Franse krant Courrier International heeft melding gedaan van klachten die werden gedaan door leden van het Tunesische parlement.

Overdreven reactie?
Zo was een politicus niet blij met het feit dat een zwarte acteur de rol speelt, omdat Hannibal volgens hem een West-Aziatisch semitische oorsprong had. Aldus Yassine Mami:

"Er is een risico verbonden aan het vervalsen van de geschiedenis. We moeten stelling nemen over dit onderwerp."

Minder fel
Hayet Ketat-Guermazi, de Tunesische minister van cultuur is echter iets minder fel in haar reactie:



"Het is fictie. Het is het recht van Netflix om te doen wat ze willen. Hannibal is echter een historisch figuur en we zijn trots dat hij uit ons land kwam. Maar wat kunnen we eraan doen?

Tunesië: filmland?
Ik hoop dat er wordt besloten om in elk geval één scène hier te filmen en dat daar publiciteit uit voortkomt. We willen namelijk graag dat er weer veel buitenlandse films in ons land worden gefilmd."



Het script van de vooralsnog titelloze film werd geschreven door John Logan (Gladiator, Skyfall). Washington is momenteel nog in Malta bezig met de opnames van Gladiator 2.

NieuwsFilm

meest populair