Michelle Pfeiffer betreurde haar racistische rol in 'Hairspray'

Michelle Pfeiffer betreurde haar racistische rol in 'Hairspray'

Michelle Pfeiffer was bloednerveus om een racistisch personage te spelen in de musicalfilm Hairspray.

De vrolijke musical Hairspray is ruim 15 jaar oud. En hoewel de film een komische inslag heeft, was Michelle Pfeiffer in eerste instantie bloednerveus. Haar personage Velma Von Tussle is namelijk ronduit hatelijk, expliciet en racistisch.

In de onderstaande YouTube-video van Hollywood Archives zei Michelle: "Ik stemde in met het project, maar besefte ineens dat ik een racist zou spelen. Ik begon te twijfelen, want die rol maakte me ongelooflijk nerveus. Adam en ik besloten daarop te variëren in hatelijkheden."

Hulp bij beslissen
De regisseur Adam Shankman vertelde laatst aan People hier: "Michelle bracht haar tienerdochter Claudia mee bij het doornemen van het scenario. Ook kwam Claudia kijken op de set. Ze verzekerde Michelle dat het allemaal meeviel."

Hij vervolgde over Michelle's aanpak: "Het was een emotioneel moment. Het betekende veel voor Michelle dat haar dochter meekeek. Ze was erg gespannen dat ze een uitgesproken racist neer moest zetten."

Verandering niet te stoppen
Haar personage krijgt overigens tegengas van haast iedereen in de film - en dat was niet zomaar. Adam zei: "De film heeft de boodschap dat je anderen niet moet haten om wie ze zijn. Je kunt verandering niet stoppen. De wereld is onderhevig aan verandering. Je kunt tijd niet stoppen."



NieuwsFilm

meest populair