Jared Leto is helemaal gek geworden: beklimt "als King Kong" de Empire State Building

Jared Leto is helemaal gek geworden: beklimt "als King Kong" de Empire State Building

Jared Leto klimt als eerste mens de Empire State Building op en dat allemaal als promotiestunt voor zijn wereldtournee.

Jared Leto de acteur uit Morbius en The Suicide Squad staat bekend om zijn bizarre stunts. Afgelopen donderdag schrokken mensen alleen wel heel erg van hem, want hij klom de Empire State Building op.

Dat gebouw is erg hoog en glad. Toch lukte het hem de top te bereiken. Jared is namelijk een ervaren klimmer. Tegen de Today Show zei hij: "Ik was meer opgewonden het te kunnen doen dan nerveus. Het was wel moeilijker dan ik dacht."

Bloed, zweet en tranen
Jared begon een stukje vanaf de top en klom ongeveer 20 minuten tot aan de top. Hij kwam er niet heelhuids vanaf, want zijn handen bloedden. Hij zei: "Het kostte veel doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen. En het gebouw is erg scherp."

De 51-jarige ster vertelde dat de stunt al een tijd op zijn bucket list stond en dat dat goed samenviel met het aankondigen van de wereldtournee van zijn band Thirty Seconds to Mars. Hij leek King Kong wel. Jared is overigens de eerste mens die het gebouw beklom.

Dromen komen uit
In de onderstaande YouTube-video van Today zijn beelden te zien van zijn klim. Jared zei ook: "Het is ongelooflijk om de zon te zien opkomen over de stad. Dat betekende altijd veel voor me. New York was als kinds af aan al voor mij de plek om mijn dromen uit te zien komen."



NieuwsFilm

meest populair