De opzienbarende James Bond-rol van Denise Richards in 'The World Is Not Enough' leverde Natalie Portman haar Marvel-film op

De opzienbarende James Bond-rol van Denise Richards in 'The World Is Not Enough' leverde Natalie Portman haar Marvel-film op

Denise Richards speelde een weinig geloofwaardige Bond-girl naast Pierce Brosnan.

We kennen Natalie Portman uit heel wat grote blockbusters en kleinere parels. Denk maar aan haar rollen in Star Wars en het Marvel Cinematic Universe (MCU) en uiteraard de hoofdrollen in topfilms als Jackie en Black Swan.

De nu 42 jarige Portman maakte rond haar 30e haar debuut in het MCU in de film Thor. Ze is in die film te zien als Jane Foster, het oogappeltje van de titelheld van Chris Hemsworth. Ze dankte die rol aan actrice Denise Richards.

The World Is Not Enough
In The World Is Not Enough (1999) speelde de Richards de Bond-girl Christmas Jones. Aangezien Richards destijds vooral bekend stond om haar uiterlijk en niet haar acteerprestaties waren de meningen over haar optreden behoorlijk verdeeld. Haar optreden was zo zwak dat ze voor haar optreden een Razzie won.

Haar personage Christmas Jones is in The World Is Not Enough een kernfysicus. Later zei de actrice tegenover USA Today: "Zoveel mensen maakten grapjes over hoe ik gekleed was toen de film uitkwam. Dat maakt deel uit van de aantrekkingskracht van Bond. De Bond-girls zijn zo extravagant. Als ik er echt uitzag als een wetenschapper, zouden de Bond-fans teleurgesteld zijn geweest."

Portman
In het boek MCU: The Reign of Marvel Studios laat scenarioschrijver Zack Stentz weten hoe regisseur Kenneth Branagh Portman wist te overtuigen de rol te accepteren in Thor. "'Hij voelde zich erg aangetrokken tot haar, niet op een romantische manier, maar tot haar intelligentie," zei Stentz over Branagh.


"Jane is natuurkundige en we hadden iemand nodig die die intelligentie kon overbrengen. Dat is wat hem aan haar opviel: hij zei: 'Omdat het laatste wat we nodig hebben de kernfysicus van Denise Richards is'," aldus Stentz.

Mighty Portman
Portman werd wel geprezen om haar rol en ze keerde terug in het vervolg Thor: The Dark World en later in Thor: Love and Thunder waarin ze Mighty Thor werd. Stream de Thor-films op Disney+ en The World Is Not Enough op Prime Video.



NieuwsFilm

meest populair