De belangrijke rol die Hugh Jackman speelde in 'Iron Man' maar niemand opviel

De belangrijke rol die Hugh Jackman speelde in 'Iron Man' maar niemand opviel

"Robert Downey Jr. kreeg hulp van Hugh Jackman om aan te komen in spiermassa voor zijn rol als Iron Man."

Robert Downey Jr. is onlosmakelijk verbonden met zijn rol als de superheld Iron Man. Toen hij echter instemde voor de allereerste verfilming, was hij totaal niet die gespierde gast die men in 2008 in de bioscoop te zien kreeg.

Maar hij wist gelukkig iemand die een perfecte transformatie in korte tijd had ondergaan en dat vol bleef houden in andere films. Die persoon was Hugh Jackman. Voor zijn rol van Wolverine in X-men moest hij een streng trainingsregime doorlopen.

Trainingsschema van een superheld
Hugh vertelde destijds aan de Britse Notebook Magazine: "Half Hollywood speelt tegenwoordig in een superheldenfilm. Toen Robert Downey de rol van Iron Man kreeg, vroeg hij aan mij of ik mijn dieet en trainingsschema wilde delen."

Hugh had nooit eerder serieus getraind en zei hier in het artikel van Contact Music: "Hij wist dat ik voor mijn rol als Wolverine eerst niet in vorm was. Dat helpen gaat over en weer tussen acteurs."

Belangrijke rol achter de schermen
Vervolgens lukte het Robert om meer dan tien kilogram aan te komen in spiermassa. Indirect speelde Hugh dus een belangrijke rol in Iron Man, maar eentje die niemand opviel. In de onderstaande YouTube-video van Vanity Fair vertelt Robert Downey Jr. meer over zijn filmcarrière.



NieuwsFilm

meest populair